“Κόκκινη γραμμή” στην υπόθεση Ντόμινικ Κάμινγκς βάζει ο Τζόνσον

“Κόκκινη γραμμή” στην υπόθεση Ντόμινικ Κάμινγκς βάζει ο Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον και Ντόμινικ Κάμινγκς AP

"Η αστυνομία του Ντάρεμ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει δράση και ότι το θέμα έκλεισε", ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον για την υπόθεση του Ντόμινικ Κάμινγκς.

«Κόκκινη γραμμή» στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από τις ενέργειες παραβίασης της κυβερνητικής οδηγίας από τον σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, είπε ότι βάζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού, όταν ρωτήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάρεμ.

«Είπα αρκετά για το θέμα ήδη, και αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι η αστυνομία του Ντάρεμ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει δράση και ότι το θέμα έκλεισε. Και εγώ σκοπεύω να θέσω κόκκινη γραμμή στο θέμα, όπως είπα και χθες στην επιτροπή γενικών υποθέσεων της Βουλής» είπε.

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν επέτρεψε στους δύο επιστημονικούς συμβούλους που τον συνόδευαν στην ενημέρωση να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως είπε αφορούν ένα πολιτικό θέμα.

Πριν από την ενημέρωση, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιέρ Στάρμερ, είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι είναι «πολύ αδύναμος για να ενεργήσει» και να θέσει όρια στην υπόθεση του Κάμινγκς, τον οποίο θα πρέπει να απομακρύνει από τα καθήκοντά του. Την παραίτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάρεμ, ζήτησαν και ο προσωρινός επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Εντ Ντέιβεϊ, και η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Στους κόλπους των Τόρις προστίθενται καθημερινά νέες φωνές βουλευτών που είτε ασκούν κριτική στις πράξεις του συμβούλου του πρωθυπουργού ή ζητούν την παραίτησή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα