Κολομβία: Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι από κατάρρευση σε μεταλλείο χρυσού

Κολομβία: Νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι από κατάρρευση σε μεταλλείο χρυσού

Τραγικός ο απολογισμός από την κατάρρευση τμήματος μεταλλείου χρυσού στην Κολομβία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν κατέρρευσε τμήμα μεταλλείου χρυσού στη νότιο-δυτική επαρχία της Κολομβίας, Ναρίνο ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Άλλα δέκα άτομα τραυματίστηκαν, είπε ο κυβερνήτης Ραούλ Ντελγάδο επιβεβαιώνοντας ότι είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων εργατών.

Νωρίτερα η πρώτη αναφορά για το δυστύχημα έκανε λόγο για επτά νεκρούς, 31 τραυματίες και τουλάχιστον 15 αγνοούμενους χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί οι αριθμοί αυτοί.

Η τραγωδία συνέβη σε ένα από τα πολλά ορυχεία που λειτουργούν σε ολόκληρη την περιοχή Άνδεων, λίγο έξω από την πόλη Ισκουάντε περίπου 500 χιλιόμετρα νότια-δυτικά της Μπογκοτά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από πηγές της τοπικής περιφερειακής κυβέρνησης το μεταλλείο χρυσού λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να προστατέψουν τις ομάδες διάσωσης από πιθανές επιθέσεις των ανταρτών που ανήκουν στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και δρούν στην ευρύτερη περιοχή.

Το χειρότερο δυστύχημα στο τομέα εξόρυξης στην ιστορία της Κολομβίας συνέβη στα μέσα του 2010, όταν 73 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάγκα στην βορειοδυτική επαρχία Αντιόκια.

SHARE:

24Media Network