Κολομβία: Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ντούκε

Κολομβία: Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ντούκε
Mάχες σώμα με σώμα στους δρόμους της Κολομβία AP

Η φλόγα των λαϊκών κινητοποιήσεων στη Λατινική Αμερική μεταδόθηκε και στην Κολομβία. Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις της Πέμπτης.

Στην Κολομβία έχει μεταδοθεί τις τελευταίες ημέρες ο πυρετός των λαϊκών κινητοποιήσεων στη Λατινική Αμερική. Και εκεί όχι αναίμακτα αφού, όπως η ίδια η κυβέρνηση παραδέχθηκε, υπάρχουν ήδη τρεις νεκροί.

Οι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Πέμπτης η οποία ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Μπογκοτά με 250.000 άτομα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τα οικονομικά μέτρα που σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει απουσία πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και να σταματήσουν οι δολοφονίες ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για την Παρασκευή έχει προαναγγελθεί νέα διαδήλωση στην οποία κάλεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κεντροαριστερός Γκουστάβο Πέτρο.

Οι πολίτες μάλιστα κλήθηκαν να έχουν μαζί τους κατσαρόλες και τηγάνια για το συνηθισμένο στη Λατινική Αμερικής cacerolazo.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα