Κομπίνα Έλληνα ομογενή: “Κανόνι” μισού εκατομμυρίου δολαρίων για παίκτες ιπποδρόμου

default image

"Χάθηκαν" 500 εκατομμύρια δολάρια σε μια υπόθεση που πρωταγωνιστεί Έλληνας στην Αυστραλία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, πάνω από χίλιοι παίκτες του ιπποδρόμου «κάηκαν» και έχασαν συνολικά τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια, σε μια υπόθεση που συγκλονίζει την Αυστραλία και που κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο ομογενής Βασίλης Βλάχος.

Μερικά, δε, από τα «θύματα» είναι αστυνομικοί. Κάποιος από τους αστυνομικούς υποστηρίζει πως έχασε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο δολάρια. Καθώς έγινε γνωστό το «κανόνι» του μισού εκατομμυρίου δολαρίων, ο κ. Βλάχος υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση στο εξοχικό του από άγνωστους μασκοφόρους που πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του και τον ξυλοκόπησαν.

Πάντως, η αστυνομία εκφράζει «σκεπτικισμό» για την επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε ο κ. Βλάχος καθώς ο τελευταίος φέρεται να έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Οι αστυνομικοί λένε ότι ερευνούν «κάθε ενδεχόμενο».

Ο κ. Βλάχος είχε δημιουργήσει μια λέσχη που στοιχημάτιζε σε ιπποδρομιακές κούρσες. Ισχυριζόταν ότι μελετούσε διεξοδικά κάθε κούρσα και τα στοιχήματα «είχαν απόδοση». Τον εμπιστεύτηκαν πολυάριθμα άτομα και παίχθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που τώρα χάθηκαν…

Την περασμένη εβδομάδα ο ομογενής παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστηρίου και του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς «εξαφανίστηκαν» 194 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμό του όπου ήταν τα χρήματα των πελατών του.

Ο κ. Βλάχος, 44 ετών, κατέθεσε στο δικαστήριο του Σίδνεϊ ότι είναι «συγκλονισμένος» από την εξαφάνιση των 194 εκατομμυρίων δολαρίων από το λογαριασμό που διατηρούσε ο ίδιος με τον φίλο του Ντανιέλ Μάξγουελ, που τώρα ζει στο Ντουμπάι. Δεν εξήγησε, όμως, πώς «εξαφανίστηκαν τα χρήματα».

«Έλεγξα ηλεκτρονικά το λογαριασμό, όπως έκανα συνήθως, την περασμένη Τετάρτη και δεν υπήρχε πρόβλημα. Λίγο αργότερα ενημερώθηκα ότι τα χρήματα εξαφανίστηκαν» είπε και πρόσθεσε: «Έπαθα σοκ. Στο λογαριασμό αυτό υπήρχαν χρήματα μελών ενός κλαμπ που είχαμε για στοιχήματα στους ιππόδρομους. Χάθηκαν τα χρήματα των μελών του κλαμπ, αλλά και τα δικά μου».

Μέλη του κλαμπ είναι πασίγνωστοι Αυστραλοί επιχειρηματίες, αθλητές, καλλιτέχνες κ.ά. και κάποιοι φέρεται ότι έχασαν έως και ένα εκατομμύριο δολάρια. Η υπόθεση ερευνάται τώρα από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Εκτός των άλλων, ο κ. Βλάχος κατηγορείται ότι από ένα λογαριασμό του στην Αυστραλία μετέφερε 27.5 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρία ονόματι «Aloga», που εδρεύει στις Βερμούδες. Ο ίδιος διαθέτει εταιρία με το ίδιο όνομα «Aloga» και στην Αυστραλία. Τέλος, ο κ. Βλάχος είχε αγοράσει και ένα άλογο, ετεροθαλή αδελφό του φημισμένου Black Caviar, έναντι πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά, τελικά, δεν κατέβαλε το ποσόν αυτό.

Για την ώρα, οι Αρχές «πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων, και του απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα