Κοροναϊός: Πρόγραμμα απολύμανσης στα λεωφορεία και το μετρό της Κίνας

Κινέζοι πολίτες που φορούν προστατευτικές μάσκες
Κινέζοι πολίτες που φορούν προστατευτικές μάσκες AP

Ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν οι επιχειρήσεις στο Πεκίνο. Λόγω αυξημένης κίνησης η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα για την τακτική απολύμανση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι εταιρίες διαχείρισης του μετρό και των αστικών λεωφορείων στο Πεκίνο της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αυξήσουν τη συχνότητα των δρομολογίων, θα περιορίσουν τον αριθμό των επιβατών κατά τις ώρες αιχμής και θα εντείνουν το πρόγραμμα απολύμανσης προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση της ιογενούς πνευμονίας.

Οι τελευταίες αυτές κινήσεις από τις Beijing Subway, Beijing MTR Corporation και Beijing Public Transport έρχονται την ώρα που το σύστημα αστικών συγκοινωνιών της πόλης των 20 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων αντιμετωπίζει σήμερα αυξημένη κίνηση καθώς ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

ADVERTISING

Η Beijing Public Transport, που διαχειρίζεται τα αστικά λεωφορεία της πόλης, άνοιξε ειδικές γραμμές μετεπιβίβασης κοντά στους σταθμούς του τρένου και αύξησε τα δρομολόγια τις ώρες αιχμής προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Η εταιρία διόρισε επίσης προσωπικό για την απολύμανση 22.716 λεωφορείων και τραμ σε καθημερινή βάση. Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου, τα λεωφορεία στο Πεκίνο μετέφεραν κατά μέσο όρο 1,55 εκατ. επιβάτες κάθε μέρα, με τον αριθμό τους να είναι μειωμένος κατά 70,8% σε ετήσια βάση.

Η εταιρία λειτουργίας του μετρό ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει προσωρινά περισσότερους συρμούς και θα περιορίσει τον αριθμό των επιβατών στους σταθμούς και στα τρένα. Το Πεκίνο διενεργεί καθημερινά απολυμάνσεις και ελέγχει τη θερμοκρασία των επιβατών σε 23 γραμμές του δικτύου του μετρό, καλύπτοντας 405 σταθμούς.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network