Κοροναϊός: Στους 18 οι νεκροί – Η Κίνα διαθέτει 1 δισ. γουάν στην επαρχία Χουμπέι

Κοροναϊός: Στους 18 οι νεκροί – Η Κίνα διαθέτει 1 δισ. γουάν στην επαρχία Χουμπέι
Οι επιβάτες φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου στην αίθουσα αναχώρησης του σιδηροδρομικού σταθμού υψηλής ταχύτητας στο Χονγκ Κονγκ, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. AP

Ο τραγικός απολογισμός του νέου κοροναϊού συνεχίζεται. Αυτή τη φορά θύμα του ένας 80χρονος, που ζούσε εκτός της επαρχίας Χουμπέι.

Οι υγειονομικές αρχές της κινεζικής επαρχίας Χεμπέι γνωστοποίησαν ότι απεβίωσε ένας ασθενής που είχε νοσήσει από τον νέο κοροναϊό, στον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εκτός της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Η Υγειονομική Επιτροπή της επαρχίας Χεμπέι ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ότι ο ασθενής, ηλικίας 80 ετών, απεβίωσε χθες Τετάρτη, όμως δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι είχε νοσήσει από τον ιό έως σήμερα.

Με τον νέο αυτόν θάνατο ο απολογισμός από την επιδημία ανέρχεται πλέον στους 18 νεκρούς.

Η Κίνα διαθέτει 1 δις γουάν στην επαρχία Χουμπέι

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου γουάν στην κυβέρνηση της επαρχίας Χουμπέι προκειμένου να βοηθήσει στις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας του νέου κοροναϊού, με περισσότερα από 600 κρούσματα στη χώρα.

Η επαρχία Χουμπέι είναι η πλέον πληγείσα στη χώρα από το ξέσπασμα, που ξεκίνησε στην πρωτεύουσά της Ουχάν.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας της Κίνας ανέφερε σήμερα ότι οι εκπαιδευτικές διοικήσεις και τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα πρέπει να οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις ή εξετάσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημία.

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια πρέπει να λάβουν μέτρα πρόληψης και ελέγχου των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, πριν από την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, συστήνεται στην εγκύκλιο που εστάλη από το υπουργείο.

Οι φοιτητές επιστρέφουν στα μαθήματά τους, μετά την εξεταστική, στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα