Κοροναϊός: Στους 132 οι νεκροί, σχεδόν 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κοροναϊός: Στους 132 οι νεκροί, σχεδόν 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Κοροναϊός: Κόκκινος συναγερμός στην Κίνα AP

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό ανεβαίνει. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 132 άνθρωποι.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κοροναϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγεία. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239, κατά την ίδια πηγή. Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου.

Εν τω μεταξύ οι αρχές της Αυστραλίας θα βοηθήσουν υπηκόους τους που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την επαρχία Χουμπέι της Κίνας αλλά θα τους θέσει σε απομόνωση στο Νησί των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αφού ενημερώθηκε για την πορεία της επιδημίας από τις κινεζικές αρχές.

«Αποφασίσαμε (…) να καταρτίσουμε σχέδιο για τη διεξαγωγή επιχείρησης» προκειμένου να «αναχωρήσουν απομονωμένοι και ευάλωτοι Αυστραλοί» από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα