Κορονοϊός – Αυστρία: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νοσηλευομένων

Κορονοϊός – Αυστρία: Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των νοσηλευομένων
Κάτοικοι της Βιέννης AP

Ο πραγματικός αριθμός "αναπαραγωγής" του κορονοϊού έχει σταθεροποιηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, μεταφέροντας ένα ενθαρρυντικό μήνυμα ως προς τον περιορισμό του ιού.

Συνεχή μείωση εξακολουθεί να παρουσιάζει ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία που νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού σε νοσοκομείο και ο οποίος ανερχόταν απόψε σε 594. Από αυτούς οι 145 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια στιγμή, καθημερινή είναι πλέον η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι έχουν αποθεραπευθεί έως σήμερα στη χώρα και φθάνει πλέον τις 12.282, από τα συνολικά μέχρι τώρα καταγεγραμμένα 15.175 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ “μόνον” 2.351 είναι στο σύνολό τους οι νοσούντες από κορονοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των έως τώρα θανάτων έχει φτάσει τους 542, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 221.089 διαγνωστικά τεστ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πραγματικός αριθμός “αναπαραγωγής” του κορονοϊού έχει σταθεροποιηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, μεταφέροντας ένα νέο ενθαρρυντικό μήνυμα ως προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός αυτός βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 0,63, που σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο μολύνει “στατιστικά” μόνον 0,63 άτομα, έναντι του 3,5 που ήταν στα μέσα Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα