Κορονοϊός - Αίγυπτος: Στα 4.092 τα κρούσματα - 4 γιατροί έχασαν τη ζωή τους

Κάιρο.
Κάιρο. AP

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αίγυπτο τα 1.075 ανέρρωσαν πλήρως ενώ 1.417 άτομα που είχαν προσβληθεί από τον ιό, παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί.

Άλλοι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 294.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε την καταγραφή 201 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τις 4.092 περιπτώσεις.

Από αυτούς, 1.075 ανέρρωσαν πλήρως ενώ 1.417 άτομα που είχαν προσβληθεί από τον ιό, παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερις ιατροί που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ 43 ακόμη επαγγελματίες υγείας έχουν προσβληθεί.

Πάντως, το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών επισημαίνει ότι η μόλυνση μόνον ενός από τους 4 γιατρούς που κατέληξαν, συνέβη κατά την ώρα εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι αποφάσισε στα τέλη Μαρτίου να αυξήσει κατά 75% τα μηνιαία επιδόματα των επαγγελματιών στον ιατρικό τομέα με συνολικό κόστος 2,25 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (ΣΣ. ένα ευρώ ισούται με περίπου 17 αιγ. λίρες), ως μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών για υποστήριξη μελών του τομέα της υγείας εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το ιατρικό προσωπικό καλύπτει περίπου το 13% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Αίγυπτος, Covid-19
SHARE:

24Media Network