Κορονοϊός: Απαγόρευση ελεύθερης μετακίνησης στην Τσεχία

Η κοσμοπολίτικη Πράγα θυμίζει ήδη έρημη πόλη
Η κοσμοπολίτικη Πράγα θυμίζει ήδη έρημη πόλη AP

Τουλάχιστον ως την Τρίτη 24 Μαρτίου όλοι ανεξαιρέτως οι Τσέχοι πολίτες θα μετακινούνται για τα απολύτως απαραίτητα και μόνο.

Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενημέρωσε τον περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης όλων των πολιτών της χώρας για διάστημα 8 ημερών, παλεύοντας την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όσο διαρκέσει η ισχύουσα εντολή, οι Τσέχοι θα το δικαίωμα να μετακινούνται μόνο για τη μετάβαση στην εργασία τους, για τον εφοδιασμό ειδών πρώτης ανάγκης, για να συναντήσουν άλλα μέλη της οικογένειάς τους ή κάποιον γιατρό, για τους ίδιους ή τα κατοικίδιά τους και να προμηθεύονται βενζίνη τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

ADVERTISING

Οι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ ως την 6η πρωινή της 24ης Μαρτίου, δεδομένου ότι μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 293 κρούσματα του CONVID-19.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός προέτρεψε τους εργοδότες να επιτρέψουν την κατ' οίκον εργασία και κάθε πολίτη να τηρεί απόσταση δύο μέτρων τουλάχιστον από τον άλλον στις εμπορικές συναλλαγές του, σε περίπτωση που δεν δύναται να χρησιμοποιεί τα διαδικτυακά μέσα. Όπως επίσης πλαστικό χρήμα.

Η απαγόρευση μετακίνησης ήταν το πιο πρόσφατο από τα μέτρα των τελευταίων ημερών. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο των σχολείων και όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το λουκέτο σε θέατρα και κινηματογράφους, όπως επίσης η παύση εργασιών σε εστιατόρια και μπαρ. Όπως ακριβώς ισχύει ήδη στις περισσότερες χώρες.

Η Τσεχία έχει σπεύσει να φράξει τα σύνορά της, απαγορεύοντας αναχωρήσεις ή αφίξεις πτήσεων, πλην της διενέργειας των εσωτερικών δρομολογίων. Τουλάχιστον θα πετάξει το κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να προμηθεύσει τη χώρα από την Κίνα με 100.000 γρήγορα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Οι ελλείψεις βέβαια σε βασικά αναλώσιμα υγείας είναι πολλές. Μόλις το Σάββατο ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι οι ανάγκες σε μάσκες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network