Κορονοϊός – Δανία: Άνοιξαν τα σχολεία για παιδιά έως 11 ετών

Κορονοϊός – Δανία: Άνοιξαν τα σχολεία για παιδιά έως 11 ετών
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν AP Photo/Matt Dunham

Μετά από ένα μήνα αποχής από τα σχολεία, τα παιδιά έως 11 ετών στην Δανία επέστρεψαν στα θρανεία και η πρωθυπουργός της χώρας, Μέτε Φρεντέρικσεν, τα καλωσόρισε. Επιφυλάξεις από εκπαιδευτικούς για την απόφαση.

Η Δανία ήταν μία από τις πρώτες χώρες (μαζί με την Ελλάδα) που πήρε την απόφαση για να μπουν λουκέτο στα σχολεία της ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και έγινε τώρα η πρώτη που άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Τουλάχιστον για τα παιδιά μέχρι 11 ετών, με την Τετάρτη (15/4) να γίνεται η ημέρα που είχαν το πρώτο τους μάθημα μετά από έναν μήνα τα παιδιά του δημοτικού, του νηπιαγωγείου και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η πρωθυπουργός, Μέτε Φρεντέρικσεν, επισκέφτηκε συμβολικά ένα σχολείο στην Κοπεγχάγη για να καλωσορίσει τα παιδιά στα σχολεία, την ώρα ωστόσο που αρκετοί εκπαιδευτικοί εκφράζουν επιφυλάξεις. “Θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν έχουμε μάσκες και θα πρέπει να κρατάμε καλές αποστάσεις ο ένας από τον άλλο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είμαστε όλοι λίγο αγχωμένοι και θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής”, δήλωσε στο “BBC” η εκπρόσωπος της Ένωσης Δασκάλων στην Δανία, Ελίζα Ρίμπλερ.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η Δανία μετράει 299 θανάτους από τον κορονοϊό και 6.681 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ωστόσο κατάφερε να μειώσει το συντελεστή μετάδοσης του ιού R0 κάτω από το 1, στο 0,6 και για αυτό πήρε την απόφαση για σταδιακό άνοιγμα των σχολείων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα