Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Βέλγιο – Νέα μέτρα στις Βρυξέλλες

Κορονοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Βέλγιο – Νέα μέτρα στις Βρυξέλλες
Αδειοι δρόμοι στο Βέλγιο. AP

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και κλειστά καταστήματα από τις 8μ.μ. στην πρωτεύουσα του Βελγίου που βλέπει εδώ και λίγες ημέρες την κατάσταση να ξεφεύγει.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στο Βέλγιο, με την επέλαση της πανδημίας να έχει ξεφύγει στη χώρα όπου καθημερινά βλέπει τα κρούσματα του κορονοϊού να αυξάνονται εκθετικά.

Η “καρδιά” της επιδημίας βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου, με τις Βρυξέλλες να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων και να αναγκάζονται στη λήψη νέων, πιο αυστηρών μέτρων. Αυτά θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου , σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς.

Οι 19 δήμαρχοι της βελγικής πρωτεύουσας συνεδρίασαν και αποφάσισαν:

– την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 06.00

– το κλείσιμο των πολιτιστικών κέντρων, όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι

– οι καλεσμένοι στους γάμους να μην ξεπερνούν τους 10

– την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

– την ακύρωση των μη επαγγελματικών αθλητικών διοργανώσεων

– την απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των τεσσάρων ατόμων σε δημόσιους χώρους

– την ακύρωση των εκδηλώσεων για το Χαλοουίν

– την υποχρεωτική τηλεργασία όπου είναι εφικτό

– την ακύρωση των σχολικών εκδρομών

– το κλείσιμο των καταστημάτων στις 20.00.

Την Παρασκευή, ειδικοί έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουν τα 20.000 ημερησίως.

Μέσα στη βδομάδα, το Βέλγιο “χτύπησε” κόκκινο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ κρουσμάτων, με 13.227 να ανακοινώνονται σε ένα 24ωρο, αν και εκφράζονται φόβοι για ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς τις επόμενες ημέρες. “Τα στοιχεία δείχνουν διπλασιασμό κάθε εννέα ημέρες”, ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος για την Covid-19, Στήβεν Βαν Γκοτ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι “τη Δευτέρα, το Βέλγιο κατέγραψε σχεδόν 13.000 κρούσματα σε μια μέρα και αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα θα προχωρήσουμε σε 20.000 περιστατικά την ημέρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα