Κορονοϊός: Επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο Τραμπ

Κορονοϊός: Επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη εξετάζει ο Τραμπ
Ο πρόεδρος Donald Trump AP

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ.

Την επιβολή καραντίνας στη Νέα Υόρκη λόγω κορονοϊού εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανέφερε το Σάββατο ο ίδιος.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί».

Όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

Λίγο αργότερα, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι το μέτρο αυτό, εφόσον ληφθεί, δεν θα έχει καμία επίπτωση στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των τριών Πολιτειών και της υπόλοιπης χώρας. “Θα είναι για σύντομο διάστημα”, είπε, διαβεβαιώνοντας ότι είχε ένα πολύ καλό διάλογο με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Ο τελευταίος ωστόσο, όταν ρωτήθηκε λίγα λεπτά αργότερα, έδειξε να αιφνιδιάζεται, λέγοντας ότι το θέμα δεν αναφέρθηκε καθόλου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ το πρωί. “Δεν ξέρω τι πάει να πει αυτό”, είπε, μην κρύβοντας την έκπληξή του. “Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, από νομικής πλευράς. Αυτή η ιδέα δεν μου αρέσει”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ πήγε λίγο νωρίτερα το Σάββατο στη στρατιωτική βάση του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια, για να παραστεί στον απόπλου ενός πλοίου-νοσοκομείου, του USNS Comfort, το οποίο αναμένεται να φτάσει την Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Το “δίδυμό” του, το USNS Mercy, βρίσκεται από την Παρασκευή στο Λος Άντζελες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα