Κορονοϊός: Γερμανός που επέστρεψε στην Κίνα βρέθηκε θετικός αν και ασυμπτωματικός

Στη Γερμανία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Στη Γερμανία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας AP

Γερμανός που επέστρεψε στην Κίνα την Κυριακή διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό αν και δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα της νόσου.

Ένας γερμανός μηχανικός, που επέβαινε στην πρώτη πτήση που μετέφερε ευρωπαίους εργαζόμενους στην Κίνα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ως ασυμπτωματικός φορέας, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι τοπικές αρχές.

Ο άνδρας αυτός επέβαινε σε πτήση της Lufthansa από την Φραγκφούρτη με προορισμό της πόλη Τιανζίν, στην οποία επέβαιναν περίπου 200 άτομα, κυρίως γερμανοί εργαζόμενοι στην Κίνα και οι οικογένειές τους.

Οι αρχές της Τιανζίν αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο 34χρονος μηχανικός βρέθηκε θετικός παρότι η θερμοκρασία του ήταν φυσιολογική και δεν είχε κανένα σύμπτωμα του κορονοϊού. Μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Όλοι οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορονοϊό κατά την άφιξή τους στην Κίνα και θα μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Ο μηχανικός ήταν ένας από τρεις ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού που καταγράφηκαν την Κυριακή με τους άλλους δύο να είναι κρούσματα από το εσωτερικό της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα δεν έχει αναφέρει νέους θανάτους από covid-19 και ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει 4.634.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Κίνα, Κορονοϊός
SHARE: