Κορονοϊός: Γιατί είναι πιο ασφαλές να τρέχεις δίπλα και όχι πίσω από κάποιον

Κορονοϊός: Γιατί είναι πιο ασφαλές να τρέχεις δίπλα και όχι πίσω από κάποιον

Η απόσταση των δύο μέτρων μπορεί να μην είναι αρκετή για να κρατάει ασφαλείς όσους κάνουν τζόγκινγκ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ειδικοί σχετικά με τις κοινωνικές αποστάσεις, αν είμαστε ο καθένας δύο μέτρα μακριά από τον άλλο είμαστε ασφαλείς όσον αφορά στον κίνδυνο μεταδοτικότητας του νέου κορονοϊού, που μέχρι στιγμής είναι υπεύθυνος για το θάνατο σχεδόν 90.000 ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, η συνθήκη αυτή ίσως και να μην είναι απόλυτα ακριβής, με την εταιρία Ansys που διαθέτει τεχνολογία προσομοίωσης να δημιουργεί ένα βίντεo και να δείχνει μέσα από αυτό πως τα σταγονίδια του ιού μπορούν να εξαπλωθούν σε απόσταση πάνώ από δύο μέτρα όταν περπατάς, τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο

Προτιμότερο να κάνεις τζόγκινγκ δίπλα σε κάποιον παρά πίσω του, σύμφωνα με νέα έρευνα σχετικά με τον κορονοϊό AP Photo/Ramon Espinosa

 

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα, όταν ένα άτομο, που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, βήξει ή φταρνιστεί, τα σταγονίδια δεν ταξιδεύουν για πάνω από δύο μέτρα πριν η βαρύτητα τα τραβήξει στο έδαφος. Σε αυτό το βίντεο όμως που είδε το φως της δημοσιότητας, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ουσιαστικά μας παρουσιάζονται δύο διαφορετικά σενάρια: στο πρώτο δύο άνθρωποι τρέχουν δίπλα-δίπλα και στο δεύτερο ο ένας πίσω από τον άλλο. Τι μας δείχνει αυτό το βίντεο;

Ότι τα περισσότερα σταγονίδια ταξιδεύουν -όταν κάποιος βήχει η φταρνιστεί- πίσω από αυτόν που τρέχει και όχι δίπλα του, με τον Μαρκ Χόρνερ που είναι υπεύθυνος για την υγειονομική περίθαλψη στη συγκεκριμένη εταιρία να είναι σαφής: 

“Εάν κάποιος βήξει, τα σταγονίδια αιωρούνται στον αέρα, και αν είσα δύο μέτρα πίσω του θα τρέξεις κατευθείαν πάνω τους καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να πέσουν στο έδαφος.

Θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον τρία μέτρα πίσω του. Εάν όμως είσαι δίπλα σε αυτό το άτομο, δεν θα σε χτυπήσουν. Εάν δεν νιώθεις ασφάλεια να τρέξεις δίπλα σε κάποιον, τουλάχιστον να μην είσαι ακριβώς πίσω από κάποιον”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα