Κορονοϊός: Η σούπερ γιαγιά της Ιταλίας που νικάει τον κορονοϊό στα 111!

Κορονοϊός: Η σούπερ γιαγιά της Ιταλίας που νικάει τον κορονοϊό στα 111!

Η Μαρία Ολίβα είναι ένα ζωντανό σύμβολο για τους Ιταλούς στη μάχη κατά του κορονοϊού, με τη δεύτερη γηραιότερη γυναίκα στη χώρα να γιορτάζει την Πέμπτη τα 111 χρόνια ζωής και να αισιοδοξεί πως θα αντέξει μία ακόμα δύσκολη στιγμή στη ζωή της.

Η Μαρία Ολίβα, γνωστή ως “γιαγιά Μαριέτα” έχει την τιμητική της σήμερα (16/4), με την δεύτερη γηραιότερη γυναίκα στην Ιταλία (η πρώτη είναι η Ερμίνα Μπιανκίνι που την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει τα 112 χρόνια ζωής) να σβήνει κεράκια για τα 111α γενέθλιά της!

Γεννημένη στις 16 Απριλίου 1909, η υπεραιωνόβια γυναίκα μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως επέζησε από την ισπανική γρίπη το 1918 η οποία σκόρπισε το θάνατο σε πάνω από 50.000.000 ανθρώπους στον κόσμο καθώς και από δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ενώ τώρα θέλει να δαμάσει και τον κορονοϊό που μέχρι στιγμής έχει κόψει το νήμα της ζωής σε 22.170 συμπατριώτες της.

Αυτό το διάστημα μένει μαζί με μία από τις κόρες και ένα από εγγόνια της, με τα ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία της και πως γιόρτασε τα γενέθλιά της τραγουδώντας το διάσημο τραγούδι της Σικελίας “Ciuri ciuri”.

“Έτρωγα πάντα πράσινα λαχανικά που καλλιεργούσαν οι γονείς μου στον κήπο τους” εξήγησε η “γιαγιά Μαριέτα” όταν της ζήτησαν να αποκαλύψει το μυστικο της μακροζωίας της, με το δισέγγονό της, Ντάνι Καταλάνο, να συγκινεί με το ευχητήριο μήνυμά του για αυτήν:

“Ένας αιώνας, μία δεκαετία συν ένας χρόνος… Εδώ είμαστε, συνεπείς στο ραντεβού μας κάθε χρόνο, αγαπημένη μου προγιαγιά, πάρα πολλές ευχές για το στόχο που πέτυχες.

Σήμερα σβήνεις 111 κεράκια, θεέ μου τι υπέροχο επίτευγμα, πόσες αναμνήσεις, πόσα γεγονότα, πόσες αλλαγές, πόση ευτυχία και πόσες θλίψεις. Είσαι ένα ανοιχτό βιβλίο γεμάτο λεπτομέρειες, εσύ είσαι η ιστορία που γράφεται σε αυτό το βιβλίο.

Ποιος μπορεί να μιλήσει καλύτερα από εσένα για την μοναρχία στην Ιταλία, τον πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, την ισπανική γρίπη, τη δικτατορία, το φασισμό, τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ιστορικό δημοψήφισμα για να περάσει η Ιταλία από την Μοναρχία στην Δημοκρατία, την πρώτη κυβέρνηση, την πρώτη Δημοκρατία, το ομορφότερο Σύνταγμα στον κόσμο, την οικονομική έκρηξη, την άφιξη της τεχνολογίας, τη χειραψία με τον Πάπα.

Ποιος θα το έλεγε πως συνεχίζεις να γράφεις ιστορία και στην εποχή του κορονοϊού”, ανέφερε στο μήνυμά του για την “γιαγιά Μαριέτα”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα