Κορονοϊός: Η Τουρκία κατέσχεσε αναπνευστήρες που προορίζονταν για την Ισπανία

Αναπνευστήρας
Αναπνευστήρας AP PHOTO/MARK LENNIHAN

Την κατάσχεση εκατοντάδων αναπνευστήρων και άλλου νοσοκομειακού εξοπλισμού από την τουρκική κυβέρνηση που προορίζονταν για την Ισπανία κατήγγειλε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Επίσημα χείλη της ισπανικής κυβέρνησης κατηγορούν την Τουρκία και την Άγκυρα για κατάσχεση εκατοντάδων αναπνευστήρων καθώς και άλλου νοσοκομειακού εξοπλισμού που προορίζονταν για την Ισπανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε την Παρασκευή, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας ανέφερε πως η Τουρκία κρατά τους αναπνευστήρες για τη θεραπεία των δικών της ασθενών, με την Αράνχα Γκονζάλες Λάγια να αποκαλύπτει την αποτυχημένη της απόπειρα να πείσει τον Τούρκο ομόλογό της να αφήσουν τον εξοπλισμό να φτάσει εκεί όπου προοριζόταν: "Η Τουρκία εμποδίζει την εξαγωγή ιατρικών εργαλείων που κινητοποιήθηκε λόγω της ανάγκης ιατρικών προμηθειών".

ADVERTISING

Τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν πως οι αναπνευστήρες κατασκευάστηκαν στην Τουρκία για λογαριασμό μιας ισπανικής εταιρείας που αγόρασε τα εξαρτήματα από την Κίνα, τους οποίους και αγόρασαν τρεις ισπανικές περιφέρειες, μαζί με περαιτέρω εξοπλισμό. Εκεί, όμως, παρενέβη η Τουρκία και παρά τις υποσχέσεις αξιωματούχων ότι ο εξοπλισμός θα έφτανε στην Ισπανία "εντός μερικών εβδομάδων". Όπως ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος μίας εξ αυτών των περιφερειών "η Τουρκία έχε ικατασχέσει 150 αναπνευστήρες, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ".

Όλα αυτά, την ώρα που οι θάνατοι στην Ισπανία έχουν ξεπεράσει τους 11.700 με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 124.736.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ισπανία, Τουρκία
SHARE:

24Media Network