Κορονοϊός – ΗΠΑ: Οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης από την κυβέρνηση Τραμπ

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης από την κυβέρνηση Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Eurokinissi

Επιταγές σε Αμερικανούς πολίτες σχεδιάζει να στείλει άμεσα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Νέα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης, σχέδια για στρατιωτικού τύπου νοσοκομεία.

Μια από τις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που βλέπουν κάθε μέρα τα κρούσματα και τους νεκρούς να αυξάνονται και στόχος είναι να παρθούν μέτρα ανακούφισης προς τους Αμερικανούς πολίτες που έχουν πληγεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα (17/3) ένα σχέδιο αποστολής επιταγών σε Αμερικανούς πολίτες, προκειμένου να τους ανακουφίσει οικονομικά, δηλώνοντας παράλληλα πως στρατιωτικού τύπου νοσοκομεία είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το νέο κορονοϊό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνιούτσιν, τόνισε πως συζητά με τους ηγέτες του Κογκρέσου ένα σχέδιο αποστολής επιταγών σε εκτοπισμένους Αμερικανούς και ο Τραμπ αποκάλυψε πως κάποιοι θα λάβουν 1.000 δολάρια.

Θα νικήσουμε και πιστεύω ότι θα νικήσουμε γρηγορότερα από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι, ελπίζω”, δήλωσε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο. “Οι Αμερικανοί χρειάζονται τώρα ρευστό και λέγοντας τώρα εννοώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες”, τόνισε με τη σειρά του ο Μνιούτσιν.

Ο αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, ανέφερε πως το Σώμα Μηχανικών του στρατού μπορεί να ανακαινίσει κτίρια ή να στήσει κινητά νοσοκομεία πολύ γρήγορα και πως η κυβέρνηση παροτρύνει κατασκευαστικές εταιρείες να δωρίσουν σε τοπικά νοσοκομεία προστατευτικές μάσκες και να μην κάνουν οι εταιρείες άλλες παραγγελίες.

Ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ένα πολύ σημαντικό σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης, αλλά δεν διευκρίνισε το ύψος του ποσού, ωστόσο τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για περίπου 850 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον. ανακοίνωσε την αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις συνολικού ύψους σχεδόν 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για διάστημα 90 ημερών.

Ο Μνιούτσιν επισήμανε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να κρατήσει ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, αναφέροντας ωστόσο ότι ίσως χρειαστεί η μείωση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων. Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στον τομέα των αερομεταφορών, δήλωσε πως οι επιπτώσεις είναι χειρότερες από αυτές των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα