Ο κορονοϊός “λύγισε” τον ISIS: Καλεί τα μέλη του να μην ταξιδεύουν στην Ευρώπη

Ο κορονοϊός “λύγισε” τον ISIS: Καλεί τα μέλη του να μην ταξιδεύουν στην Ευρώπη
shutterstock

Η τζιχαντιστική οργάνωση καλεί τα μέλη της να μην ταξιδεύουν στην Ευρώπη και τα συμβουλεύει να πλένουν τα χέρια τους και να καλύπτουν το στόμα τους.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέστο το ISIS. Η τζιχαντιστική οργάνωση που έχει αιματοκυλίσει πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου αλλά και της Ευρώπης καλεί τα μέλη της να μην ταξιδεύουν στην Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με το Politico,στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του ISIS, Αl Naba, η οργάνωση που συνήθως παροτρύνει τους υποστρικτές της να επιτεθούν σε στόχους της Δύσης, τώρα τους καλεί να “μείνουν μακριά απο τη γη της επιδημίας”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ο ISIS συμβουλεύει τα μέλη του να πλένουν τα χέρια τους και να καλύπτουν το στόμα τους αλλά και “να πιστεύουν στον Αλλάχ όπου πρέπει να καταφύγουν για την προστασία τους από την αρρώστια”.

Όσο για εκείνους που ενδεχομένως προσβλήθηκαν από τον ιό, ο ISIS τους καλεί να μείνουν μακριά απο τις περιοχές που ελέγχει, ωστε να προστατευθεί η υγεία των υπολοίπων (μελών).

Μέχρι στιγμής πολύ λίγα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε αφρικανικές χώρες, όπου ενεργούν παρακλάδια του ISIS, ενώ λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων δεν υπάρχουν στοιχεία για εξάπλωση του κορoνοϊού στη Συρία και την Υεμένη. Ωστόσο, αρκετά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες, όπου δραστηριοποιούνται τζιχαντιστές, όπως σε Αφγανιστάν, Αγλερία, Αίγυπτο, Ινδία, Ινδονησία, Ιράκ και Φιλιππίνες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα