Κορονοϊός: "Κακοπερνάει" ο Ερντογάν-Καραντίνα στο χλιδάτο Huber Mansion

Κορονοϊός: "Κακοπερνάει" ο Ερντογάν-Καραντίνα στο χλιδάτο Huber Mansion

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να περάσει την καραντίνα του στην επίσημη εξοχική προεδρική κατοικία, με θέα τον Βόσπορο.

Σε καραντίνα μακριά από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, μπήκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τη χώρα του αυτή τη στιγμή να μετράει 13.531 επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό και 214 θανάτους, κρίθηκε απαραίτητο να απομονωθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος.

ADVERTISING

Μάλιστα, επέλεξε να περάσει την καραντίνα του στην επίσημη εξοχική προεδρική κατοικία, με θέα τον Βόσπορο. Η έπαυλη Huber βρίσκεται έξω από την Κωνσταντινούπολη και χτίστηκε τον 19ο αιώνα από Γερμανούς εμπόρους όπλων (Huber brothers), όμως από το 1985 αποτελεί την εξοχική κατοικία του εκάστοτε προέδρου της Τουρκίας.

Το κτίσμα διαθέτει χώρους και δωμάτια για 150 άτομα προσωπικό (μαζί με στρατιώτες, αστυνομικούς) και έχει συνολική έκταση 1000 τετραγωνικά μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έπαυλη Huber αποτελεί ένα από τα πιο πολυτελή κτίσματα που βρίσκονται στο Βόσπορο. Φυσικά, διαθέτει μια μεγάλη πισίνα, τροπικούς φοίνικες στην αυλή και όλες τις ανέσεις που θα χρειαζόταν ένα πρόεδρος.

Υπάρχει επίσης μια μεγαλειώδη τραπεζαρία 20 ατόμων, όπου ο πρόεδρος της Τουρκίας μπορεί να δειπνήσει με εκλεκτούς καλεσμένους του. Για τους τελευταίους έχει προβλεφθεί ένα δεύτερο μεγάλο κτίριο (guesthouse) έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων όπου μπορούν να φιλοξενηθούν βασιλικά.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Covid-19, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network