Κορονοϊός-Κύπρος: Κλείνει τα σύνορα για όλους τους μη Ευρωπαίους πολίτες

Κορονοϊός-Κύπρος: Κλείνει τα σύνορα για όλους τους μη Ευρωπαίους πολίτες
Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης Eurokinissi

Το κλείσιμο των συνόρων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ως μέτρο προφύλαξης έναντι του κορονοϊού.

Η Κύπρος θα κλείσει τα σύνορά της για 15 ημέρες σε κάθε άτομο, εκτός από τους Κύπριους, τους Ευρωπαίους υπηκόους και όσους διαθέτουν ειδική άδεια, σε ένα μέτρο προφύλαξης από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Μαρτίου.

Επτά νέα κρούσματα

Επτά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμεραστην Κύπρο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε το υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Μια ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι πρόκειται για πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν.

Μεταξύ των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων περιλαμβάνεται επίσης ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τέλος, συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εφτά κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα