Κορονοϊός – Μεξικό: 600 νεκροί και 4.199 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός – Μεξικό: 600 νεκροί και 4.199 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Αστυνομικοί με μάσκες στο Μεξικό AP

Το Μεξικό είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής που κατατάσσεται δεύτερη σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, μετά τη Βραζιλία. 

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 596 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.199 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, στοιχεία που αυξάνουν τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα σε 14.649 νεκρούς επί συνόλου 124.301 μολύνσεων.

Τα νέα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, προεξόφλησε νωρίτερα χθες ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ η μεξικανική κυβέρνηση συνεχίζει τη διαδικασία σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, που έθεσε σε εφαρμογή στην αρχή του μήνα, υπό την ασφυκτική πίεση της κυβέρνηση των ΗΠΑ, του κυριότερου εμπορικού εταίρου της χώρας.

«Δεν έχουμε φθάσει στην κορύφωση ακόμη», επέμεινε ο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Για πολλές εβδομάδες ακόμη, θα συνεχίζουμε να ανακοινώνουμε ότι έχουμε περισσότερες περιπτώσεις (μόλυνσης) σήμερα απ’ ό,τι χθες».

Αυτή την εκτίμηση του Λόπες-Γκατέλ ουσιαστικά επανέλαβαν στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέσω βιντεοδιάσκεψης αργότερα χθες.

Καθώς το Μεξικό δεν έχει φθάσει ακόμα στην κορύφωση της καμπύλης της επιδημίας, έκριναν, οι αρχές πρέπει να αυξήσουν τα διαγνωστικά τεστ πριν προχωρήσουν στο άνοιγμα της οικονομίας σε μεγαλύτερη κλίμακα και να επιμείνουν στην τήρηση μέτρων προστασίας, ιδίως της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Η Λατινική Αμερική έχει μετατραπεί πλέον στο επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Αξιωματούχοι στο Μεξικό σταδιακά αυξάνουν την πρόβλεψή τους για τον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας: εκτιμούν πως τα θύματα θα φθάσουν τα 35.000 ως τον Οκτώβριο. Όμως ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προέβλεψαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 πιθανόν θα ανέρχονται σε 75.516 τον Αύγουστο στο Μεξικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα