Κορονοϊός: Μόνο 12 νέα κρούσματα στην Κύπρο

Κορονοϊός: Μόνο 12 νέα κρούσματα στην Κύπρο
Γυναίκα περπατάει στη Λευκωσία της Κύπρου AP

Θετικά νέα από την Κύπρο, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν μόλις 12 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 784.

Στα 12 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1.325 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα.

«Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας η εικόνα που έχουμε ενώπιον μας είναι πολύ θετική και μας χαροποιεί», δήλωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 784, περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας Κύπρου για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 893 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης, από σύνολο 202 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τα 11 περιστατικά ήταν θετικά.

Από σύνολο 65 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα, ενώ η μία εργαστηριακή εξέταση ολοκληρώθηκε και αφορά σε άνθρωπο, που επέστρεψε από το εξωτερικό, είναι αρνητική.

Επιπλέον, από σύνολο 163 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα και η μία εργαστηριακή εξέταση που ολοκληρώθηκε από δείγμα εργαζομένων του ΟΚΥπΥ είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν, από το Σάββατο 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα στις 16:00, συνολικά 10.613 εργαστηριακές εξετάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα