Κορονοϊός: “Μπείτε μόνοι σας σε καραντίνα” λέει στους ταξιδιώτες η Γερμανία

Κορονοϊός: “Μπείτε μόνοι σας σε καραντίνα” λέει στους ταξιδιώτες η Γερμανία
Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. AP

Να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα καλεί η Γερμανία όσους επιστρέφουν από Ιταλία, Ελβετία και Αυστρία.

Η Γερμανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Ελβετία και την Αυστρία να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα για ένα διάστημα έως και 2 εβδομάδων, προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

“Ειδικά οι ταξιδιώτες και οι σκιέρ που επιστρέφουν από την Ελβετία, την Ιταλία και την Αυστρία θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο, έως και 2 εβδομάδες, ακόμα κι αν δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα” έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Έως χθες, η Γερμανία είχε καταγράψει 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 5 θανάτους.

Την ίδια ώρα, το κρατίδιο του Ζάαρλαντ γνωστοποίησε σήμερα ότι διατάσσει το άμεσο κλείσιμο των πισινών, χώρων ψυχαγωγίας παιδιών, νυχτερινών κέντρων, μπαρ και οίκων ανοχής.

“Πρέπει να κάνουμε ό,τι το δυνατόν για να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση της νόσου κι επομένως την αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων” δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του Ζάαρλαντ Στέφαν Κόλινγκ.

Το ανατολικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία ακολούθησε το παράδειγμα άλλων κρατιδίων και ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει όλα τα σχολεία από τη Δευτέρα. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 20 Απριλίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα