Κορονοϊός – Νέα Υόρκη: Επεκτείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου το lockdown

Κορονοϊός – Νέα Υόρκη: Επεκτείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου το lockdown
Παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη AP Photo/Kathy Willens

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε επίσημα πως τα μέτρα με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού θα επεκταθούν στην πόλη μέχρι και τις 15 Μαΐου, ενώ επαίνεσε τους πολίτες για τη συνεργασία που δείχνουν.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ οραματίζεται επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας από την αρχή του επόμενου μήνα, ο Άντριου Κουόμο έρχεται να προσγειώσει τον Αμερικανό πρόεδρο στη σκληρό και οδυνηρή πραγματικότητα του αμείλικτου κορονοϊού.

Και αυτό γιατί το απόγευμα της Πέμπτης έκανε γνωστό πως τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα επεκταθούν μέχρι τις 15 Μαΐου στην Νέα Υόρκη, με τον τοπικό κυβερνήση να τονίζει πως είναι οι επιστήμονες εκείνοι που θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα πότε θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού.

“Η απόφαση δεν είναι ούτε πολιτική ούτε συναισθηματική. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα δεδομένα και η επιστήμη. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Κουόμο και ξεκαθάρισε στους πολίτες πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την Παρασκευή, είτε κάποιος είναι επιβάτης είτε εργαζόμενος σε αυτά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

“Καταφέραμε χάρη στις πράξεις μας να ρίξουμε το ρυθμό εμφάνισης των κρουσμάτων και για αυτό είμαστε σήμερα σε λίγο καλύτερη μοίρα. Η παύση που έγινε στη Νέα Υορκη, απέδωσε.

Το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να φοράμε μάσκες. Τα πράγματα είναι απλά, ό,τι καλό έχει γίνει πιστώνεται στη συμπεριφορά του κόσμου. Οι πολίτες επιλέγουν να κάνουν το σωστό. Έχω εμπιστοσύνη στους Νεοϋορκέζους”. 




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα