Κορονοϊός - Νέα Υόρκη: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων ο αριθμός των νεκρών

Στιγμιότυπο από τη Νέα Υόρκη
Στιγμιότυπο από τη Νέα Υόρκη AP

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης εκτίμησε ότι η καμπύλη των θανάτων βρίσκεται πια σε κάθοδο στην πολιτεία.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε το Μεγάλο Σάββατο ότι η πτώση στον αριθμό των εισαγωγών και άλλες μετρήσεις που βελτιώνονται καταδεικνύουν πως η πολιτεία ενδέχεται να έχει περάσει την κορύφωση της κρίσης του κορονοϊού και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της σταθεροποίησης.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης τύπου του, διατυπώθηκε καθώς ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στην πολιτεία μειώθηκε σε 540 από 630 μία ημέρα πριν, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο εβδομάδες.

ADVERTISING

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 16.967, μια μείωση άνω των 1.300 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ έχουν επίσης καθοδική τάση.

«Εάν κοιτάξετε τις τελευταίες τρεις ημέρες, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι περάσαμε το σημείο της σταθεροποίησης της κατάστασης και αρχίζουμε την κάθοδο, που θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλά νέα» επισήμανε ο Κουόμο.

Ο Άντριου Κουόμο ανέφερε ότι καταγράφηκαν περί τις 2000 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, έναν αριθμό που χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο», παρά το γεγονός ότι οι 540 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών είναι οι λιγότεροι από την 1η Απριλίου

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

 

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Υόρκη, Κορονοϊός, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network