Κορονοϊός – ΟΗΕ: “Στενεύουν τα περιθώρια περιορισμού της επιδημίας”

Κορονοϊός – ΟΗΕ: “Στενεύουν τα περιθώρια περιορισμού της επιδημίας”
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες AP

"Δεν είναι ώρα για πανικό, αλλά στενεύει το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας", τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα, Παρασκευή ότι η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να περιοριστεί αλλά το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας στενεύει.

“Δεν είναι ώρα για πανικό, είναι ώρα για να προετοιμαστούμε, να προετοιμαστούμε πλήρως”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

“Τώρα είναι η ώρα που όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν τη νόσο”, δήλωσε. “Ξέρουμε ότι ο περιορισμός μπορεί να γίνει, αλλά το παράθυρο ευκαιρίας αρχίζει να κλείνει”.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν τάσσεται κατά του κλεισίματος των συνόρων

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τάχθηκε κατά του άμεσου κλεισίματος των συνόρων παρά την εξάπλωση του κορονοϊού. «Μαζί με όλους τους υπουργούς Υγείας της περιοχής καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το κλείσιμο ή ο περιορισμός διέλευσης των συνόρων δεν θα ήταν κατάλληλος προς το παρόν.

Το κλείσιμο των συνόρων θα είχε αντίκτυπο στον εφοδιασμό της Γερμανίας», δήλωσε απόψε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv.

«Ωστόσο, η κατάσταση στη Γερμανία έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν πολύ περισσότερες μολύνσεις και αλυσίδες μολύνσεων που δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε όλες ακόμα», πρόσθεσε ο Σπαν. «Ο κίνδυνος για την κοινωνία στο σύνολό της έχει αυξηθεί, ο κίνδυνος για τα μεμονωμένα άτομα στη Γερμανία είναι χαμηλός έως μέτριος», επισήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα