Κορονοϊός: "Ειδικό" φάρμακο από την Κίνα, χρησιμοποιεί η Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με Τούρκο ιατρό
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με Τούρκο ιατρό AP

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά ανακοίνωσε πως προχωρά σε 32.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορονοϊού

Σε 32.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το σύστημα υγείας προχωρά το τουρκικό Υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορονοϊού. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Tούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά από σύσκεψη στο υπουργείο του.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός αποκάλυψε ότι η Τουρκία άρχισε να χορηγεί σε ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται στην εντατική, ένα νέο φάρμακο από την Κίνα που έχει δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

"Κάναμε εισαγωγή ενός ειδικού φαρμάκου με θετικά αποτελέσματα από την Κίνα", δήλωσε ο Φαχρετίν Κοτζά. "Ξεκινήσαμε θεραπευτική αγωγή ασθενών που βρίσκονται στην εντατική με αυτό το φάρμακο. Θα παρακολουθήσουμε τη δραστικότητά του και θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα," είπε.

Επίσης είπε ότι υπάρχει αριθμός ασθενών που έχει αναρρώσει και υποσχέθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή κατάλογο των ασθενών αυτών που έχουν πάρει εξιτήριο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Απηύθυνε έκκληση για τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, να μην βγαίνουν από το σπίτι. "Η κοινωνία χρειάζεται την πείρα σας. Οι οικογένειές σας, σας χρειάζονται", είπε.

Σχετικά με τις φήμες για έλλειψη από υλικά όπως μάσκες και αναπνευστήρες, o Κοτζά ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε στις εταιρείες κατασκευής να κάνουν εξαγωγές των ειδών αυτών στο εξωτερικό. "Δεν πρόκειται να πωληθούν στο εξωτερικό μάσκες.

Από σήμερα κάναμε συμβάσεις με 20 εταιρίες για το πόσα είδη μπορούν να παράγουν ημερησίως," είπε. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία άρχισε να παρασκευάζει δικούς της αναπνευστήρες ενώ σήμερα παρέλαβε 50,000 διαγνωστικά κιτ από την Κίνα. Αλλα 300.000 τέτοια κιτ θα φθάσουν την Πέμπτη. Επίσης ανακοίνωσε ότι με τη συμμετοχή 6 τουρκικών πανεπιστημίων και ενός επιστημονικού κέντρου δημιουργείται ένα Ινστιτούτο Εμβολίου για την Παρασκευή εμβολίου κατά του κορονοϊού.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Covid-19, Κορονοϊός, Ερντογάν, Τουρκία
SHARE: