Κορονοϊός στο Περού: Οι παραλίες ανοίγουν - Το σέρφινγκ επιτρέπεται μέχρι 60 λεπτά

Σέρφινγκ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Σέρφινγκ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) UNSPLASH

Οι αρχές δεν διευκρινίζουν πώς σχεδιάζουν να ελέγξουν τον χρόνο που θα περνάνε οι σέρφερ μέσα στο νερό.

Εξήντα λεπτά το μέγιστο μέσα στο νερό και υποχρεωτική χρήση μάσκας στην αμμουδιά: οι παραλίες ανοίγουν ξανά στο Περού, έπειτα από 86 ημέρες κλεισίματος λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι αρχές μίας από τις πλέον πληγείσες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η προσοχή επικεντρώνεται στην πρωτεύουσα Λίμα, όπου στις παραλίες συχνάζουν σέρφερ, καθώς το συγκεκριμένο άθλημα είναι άκρως δημοφιλές στο Περού.

ADVERTISING

«Επανεκκίνηση του σερφ: το μέγιστο 60 λεπτά εξάσκησης ή προπόνησης», έγραψε την Τρίτη στο Twitter η δημοτική αρχή του Μιραφλόρες, μιας τουριστικής συνοικίας της Λίμα, με ακτές 5 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφάλειας, που εφαρμόζουν οι αρχές, οι σέρφερ πρέπει να φοράνε μάσκα πριν κι αφού μπουν στο νερό και να διατηρούν απόσταση ενός μέτρου από τους άλλους αθλητές. Η προσέλευση στις παραλίες θα είναι δυνατή μονάχα σε συγκεκριμένες ώρες.

Οι αρχές δεν διευκρινίζουν, εντούτοις, πώς σχεδιάζουν να ελέγξουν τον χρόνο που θα περνάνε οι σέρφερ μέσα στο νερό.

Με περισσότερα από 20.000 κρούσματα Covid-19, το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε αριθμό ασθενών, πίσω από τη Βραζιλία. Σχετικά με τον αριθμό των θανάτων, βρίσκεται στην τρίτη θέση με περισσότερους από 5.700 νεκρούς, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός

24Media Network