Κορονοϊός: Στους 734 οι νεκροί στον Καναδά

Κορονοϊός: Στους 734 οι νεκροί στον Καναδά
Ασθενοφόρο στη Μασαχουσέτη AP

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είχε ανέλθει στα 24.804. Επιπλέον, οι πολίτες του Μόντρεαλ μπορούν μέσω του διαδικτύου να καταγγέλουν όσους παραβιάζουν τα μέτρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στον Καναδά αυξήθηκε σχεδόν κατά 9% σήμερα, φτάνοντας τους 734, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δημόσιας υγείας. Μέχρι τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είχε ανέλθει στα 24.804. Χθες την ίδια ώρα οι νεκροί ήταν 674 και τα κρούσματα 23.719.

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Μόντρεαλ, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» το τηλεφωνικό κέντρο της, προτρέπει τους πολίτες να καταδίδουν μέσω του διαδικτύου όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας. Συμπληρώνοντας μια φόρμα που θα βρουν στον ιστότοπο της αστυνομίας της πόλης (SPVM), μπορούν να αναφέρουν περιστατικά που είναι αντίθετα με τις κυβερνητικές οδηγίες, για παράδειγμα «μια γιορτή σε ένα σπίτι με τη συμμετοχή ανθρώπων που δεν κατοικούν εκεί» ή ένα ποδοσφαιρικό ματς σε ένα πάρκο ή ακόμη και κάποιο εμπορικό κατάστημα που δεν τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αντρέ Ντιροσέ εξήγησε ότι ο στόχος των αρχών είναι να ξεμπλοκαριστεί ο τηλεφωνικός αριθμός 911 που χρησιμοποιείται για τα επείγοντα περιστατικά, ώστε οι υπηρεσίες ασφαλείας να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση αυτών ακριβώς των επειγόντων. Η αστυνομία δεν ενθαρρύνει την «κατάδοση» των πολιτών, τόνισε. «Δεν θέλουμε να περνάει ο κόσμος τη μέρα του στο παράθυρο για να παρακολουθεί τι κάνει ο γείτονας. Δεν είναι αυτός ο στόχος» αλλά μόνο να διασφαλιστεί ότι «θα τηρούνται οι κανόνες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα