Κορονοϊός: Συμμορία διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιώντας… ασθενοφόρο

Κορονοϊός: Συμμορία διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιώντας… ασθενοφόρο
AP Photo/Czarek Sokolowski

Στη σύλληψη δύο εργαζομένων σε νοσοκομείο της Ονδούρας που μετέφεραν μαριχουάνα με ασθενοφόρο, εκμεταλλευόμενοι την επιβολή καραντίνας, προχώρησε η τοπική αστυνομία.

Δύο εργαζόμενοι σε δημόσιο νοσοκομείο, που ήταν ταυτόχρονα και μέλη συμμορίας, συνελήφθησαν την Τρίτη στην Ονδούρα αφού μετέφεραν μαριχουάνα με ασθενοφόρο, παρακάμπτοντας έτσι τους περιορισμούς στην κυκλοφορία που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου και ο τραυματιοφορέας που τον συνόδευε, συνελήφθησαν ενώ μετέφεραν περίπου 300 δέματα μαριχουάνας, ενώ δεν διευκρινίστηκε το ακριβές βάρος των ναρκωτικών που είχαν στην κατοχή τους.

Οι δύο άνδρες φέρονται ότι είναι μέλη της συμμορίας «Μπάριο 18» και χρησιμοποιούσαν το ασθενοφόρο για να μεταφέρουν όπλα και ναρκωτικά αλλά και για τη διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών, εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Χάρη στο νοσοκομειακό όχημα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα και μάλιστα δεν δίσταζαν να ανάψουν και τον φάρο για να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι η Ονδούρα, με την εγκληματική δραστηριότητα των συμμοριών, τις δολοφονίες και τη διακίνηση ναρκωτικών, θεωρείται μια από τις πιο βίαιες χώρες στον κόσμο: αντιστοιχούν 40 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Βίας του Εθνικού Πανεπιστημίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα