Κορονοϊός: Συνεργασία των φαρμακευτικών κολοσσών Sanofi και GSK για την ανάπτυξη εμβολίου έως το 2021

Δοκιμή εμβολίου κατά του κορονοϊού (AP Photo/Ted S. Warren)
Δοκιμή εμβολίου κατά του κορονοϊού (AP Photo/Ted S. Warren) AP

Δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, η Sanofi και GSK, έκαναν γνωστή την πρόθεση της συνεργασίας τους ώστε να αναπτύξουν εμβόλιο με ορίζοντα το 2021.

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί Sanofi και GSK γνωστοποίησαν σήμερα την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους «για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της Covid-19», μια συνεργασία από την οποία οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

Ο γαλλικός και βρετανικός όμιλος «θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19», επισημαίνουν σε ένα δελτίο τύπου.

«Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021» αναφέρουν οι Sanofi και GSK.

Η Sanofi «θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντίγονό της της πρωτεϊνης S του Covid-19» και το βρετανικό εργαστήριο «την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση».

Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια «καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χριστόφιας, Covid-19, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network