Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Παρασκευή

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Παρασκευή
Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια και βοριάδες στα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια με φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη . Σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα
  • Η θερμοκρασία έως τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια , στην περιοχή της Κρήτης . Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στα δυτικά κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται λγες νεφώσεις, στα βόρεια και τα ανατολικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός .Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 7/10/2010 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος νότια της Κνωσού.
  • Το 2014 εκδηλώθηκε χαλαζόπτωση στο Αγρίνιο, είχαμε καταστροφές από ισχυρούς ανέμους στην Ηλεία, πλημμύρες στην Κέρκυρα.
  • Το 2015 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο. Δύο τραυματίες από πλημμύρα στην Κρήνη Λάρισας, ισχυροί άνεμοι στην Ηγουμενίτσα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα