Κορονοϊός: Την αλληλεγγύη ως κοινό σημείο αναφοράς ανέδειξε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Ο Λούντοβιτς Όρμπαν, πρωθυπουργός της Ρουμανίας, τόνισε πως η αλληλεγγύη πρέπει να είναι σημείο αναφοράς στην μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Ο Λούντοβιτς Όρμπαν, πρωθυπουργός της Ρουμανίας, τόνισε πως η αλληλεγγύη πρέπει να είναι σημείο αναφοράς στην μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19. AP

Ο Λούντοβιτς Όρμπαν παραδέχθηκε πως θα ακολουθήσουν δύσκολες στιγμές έως ότου επανέλθει η ομαλότητα, τονίζοντας πως σε αυτό το διάστημα η αλληλεγγύη πρέπει να είναι σημείο αναφοράς στην μάχη κατά της πανδημίας.

Την αλληλεγγύη ως 'κοινό σημείο αναφοράς' του συνόλου των θεσμών και των φορέων που αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και των πολιτών, ανέδειξε, στη διάρκεια συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό 'Digi 24', ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν.

"Όταν το πρώτο 'κύμα' της πανδημίας (του κορονοϊού) περάσει, αυτό που έχει σημασία είναι τι πρόκειται να κάνει κάθε πολίτης για να βοηθήσει τον εαυτό του και τους συμπολίτες του. Η αλληλεγγύη πρέπει να καταστεί 'κοινό σημείο αναφοράς' για να ξεπεράσουμε τους δύσκολους καιρούς που θα έρθουν", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στη Ρουμανία έχει ανέλθει σε 156 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ακολουθούν αυξητική τάση. "Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που θα πράξουμε αμέσως μετά το πρώτο "κύμα" της επιδημίας, πόσο γρήγορα θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ανεξάρτητα από το τι κάνει η κυβέρνηση, περιμένουμε την ενεργητική στάση των επιχειρηματιών, την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται ευκαιρίες, να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε κατάσταση", τόνισε ο κ. Όρμπαν.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "η επανεκπαίδευση πολλών εργαζομένων μεγάλης κλίμακας θα είναι σίγουρα αναγκαία, δεδομένου ότι δεν θα βρουν πλέον θέσεις εργασίας σε ορισμένους τομείς και θα πρέπει να επανεκπαιδευθούν σε τομείς όπου θα υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης".

"Πρέπει να νοιαζόμαστε περισσότερο για τον γείτονά μας. Θα πρέπει να στηρίξουμε τους ευάλωτους. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο, καθώς θα περάσουμε δύσκολες στιγμές έως ότου επιστρέψουμε στην ομαλότητα", επισήμανε ο κ. Όρμπαν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network