Τρεις νεκροί από εξέγερση σε φυλακή του Περού

Τρεις νεκροί από εξέγερση σε φυλακή του Περού
Εξέγερση σε φυλακές (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Οι κρατούμενοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση αστυνομικών και φρουρών της φυλακής για να ανακτηθεί ο έλεγχος της εγκατάστασης.

Τρεις κρατούμενοι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή της Λίμας, της περουβιανής πρωτεύουσας, όπου έχουν καταγραφεί θύματα της πανδημίας του κορονοϊού, γνωστοποίησαν οι σωφρονιστικές αρχές.

«Με ενημέρωσαν ότι έχουμε τρεις νεκρούς στην εξέγερση στην Κάστρο Κάστρο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο América Noticias ο διευθυντής της υπηρεσίας φυλακών του Περού, ο Γκέρσον Μπιγιάρ.

Οι κρατούμενοι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της αστυνομικών και των φρουρών της φυλακής για να ανακτηθεί ο έλεγχος της εγκατάστασης, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της άρνησης της διεύθυνσης της φυλακής να αφεθούν ελεύθεροι οι πιο ευάλωτοι κρατούμενοι στο ετοιμόρροπο σωφρονιστικό κατάστημα, με πλεονάζοντα αριθμό εγκλείστων, όπου είναι αδύνατο να τους προσφερθεί σωστή φροντίδα.

Στη φυλακή Μιγκέλ Κάστρο Κάστρο συνωστίζονται 5.500 κρατούμενοι, ενώ η ονομαστική χωρητικότητά της είναι 1.140 θέσεις.

Άλλη φυλακή, όπου είναι έγκλειστοι 2.100 άνθρωποι ενώ θεωρητικά η χωρητικότητά της δεν υπερβαίνει τις 680 θέσεις, στην Ουανκάγιο (κεντρικό Περού), έγινε επίσης θέατρο εξέγερσης χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις περουβιανές αρχές, από τον SARS-CoV-2 έχουν μολυνθεί πάνω από 500 φυλακισμένοι, εκ των οποίων οι 15 έχουν υποκύψει στην COVID-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα