Κορονοϊός – Τσεχία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός – Τσεχία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο
Πράγα. AP

Οι αρχές κατέγραψαν 506 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Τσεχία , σε μια αύξηση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο.

Οι τσεχικές αρχές κατέγραψαν την Παρασκευή 506 νέα κρούσματα κορονοϊού, τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων που αναφέρονται σε μια ημέρα από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία της COVID-19 στην Τσεχία.

Η Τσεχία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 21.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 411 θανάτους από COVID-19, στους οποίους περιλαμβάνονται 19 την περασμένη εβδομάδα.

Η τσεχική κυβέρνηση ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που εισήγαγαν περιορισμούς στις μετακινήσεις και στις επιχειρήσεις μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Η άρση των περιορισμών άρχισε τον Μάιο, αλλά κάποια μέτρα επιβλήθηκαν εκ νέου καθώς άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η χρήση μάσκας θα είναι ξανά υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως και στις εγκαταστάσεις υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και στις δημόσιες υπηρεσίες από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά η κυβέρνηση οπισθοχώρησε από την αξίωσή της να την φορούν οι πολίτες στα καταστήματα, τα εστιατόρια και τους κοινόχρηστους χώρους στα σχολεία.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα