Κορονοϊός – Βρετανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Κορονοϊός – Βρετανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον AP

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στο διάγγελμά του την απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Την απόφαση να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Σε διάγγελμά του, το βράδυ της Δευτέρας, ο Τζόνσον γνωστοποίησε πως οι πολίτες μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να αγορά φαρμάκων ή αγαθών πρώτης ανάγκης, για άσκηση (μία φορά την ημέρα), καθώς και για μετάβαση από και προς την εργασία τους.

Το συγκεκριμένο μέτρο πάρθηκε προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 335 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 6.650 από 5.683 μέσα σε μόλις μία μέρα

Κόσμος με μάσκες στην Trafalgar Square του Λονδίνου AP

 

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως διέταξε το κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων λιανικής, ενώ απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις περισσοτέρων από δύο ατόμων. Επίσης, αναβάλλονται οι γάμοι και οι βαπτίσεις, αλλά όχι οι κηδείες, οι οποίες θα γίνονται σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

“Από απόψε το βράδυ, πρέπει να δώσω στον βρετανικό λαό μια πολύ απλή εντολή: πρέπει να μείνετε σπίτι”, ανέφερε. Αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες, η αστυνομία έχει την εξουσία να τους επιβάλει. Θα επανεξετάζουμε διαρκώς αυτούς τους περιορισμούς. Θα τους εξετάσουμε ξανά σε τρεις εβδομάδες και θα τους χαλαρώσουμε αν οι αποδείξεις δείξουν ότι μπορούμε να το κάνουμε”, πρόσθεσε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα