Κορονοϊός – Βρετανία: Οι Άγγλοι βγήκαν, ξενύχτησαν, μέθυσαν και τώρα καραντίνα

Κορονοϊός – Βρετανία: Οι Άγγλοι βγήκαν, ξενύχτησαν, μέθυσαν και τώρα καραντίνα

Έστω και με καθυστέρηση, οι παμπ στην Αγγλία κλείνουν, με τους Βρετανούς να κάνουν μια τελευταία έξοδο και να πίνουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Η επιλογή της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν “η ανοσία της αγέλης”, θεωρώντας ότι κόντρα σε όσα έκαναν οι υπόλοιπες χώρες που είχαν να αντιμετωπίσουν τον φονικό ιό, έτσι θα κατάφερνε να σταματήσει την εξάπλωσή του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα 40 θύματα να γίνουν 177 και πάνω από 4.000 να είναι επιβεβαιωμένοι ότι έχουν νοσήσει, αλλά το πραγματικό νούμερο υπερβαίνει τις 10.000 στη Βρετανία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Εντέλει, η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να επιβάλει μέτρα, βάζοντας τη χώρα σε καραντίνα. Κλείνουν οι παμπ και τα κλαμπ, κλείνουν καταστήματα και γενικότερα η Βρετανία μπαίνει σε μια νέα κατάσταση, έχοντας όμως αντιμετωπίζει το ζήτημα πολύ πιο χαλαρά ως τώρα και ουδείς ξέρει ποιες θα είναι οι τελικές συνέπειες.

Παρ’ όλα αυτά, οι Βρετανοί δεν έχασαν την ευκαιρία για ένα τελευταίο ξενύχτι το Σάββατο (20/3). Βγήκαν στους δρόμους, ήπιαν μέχρι τελικής πτώσεως, διασκέδασαν μέχρι πρωίας και για μέτρα προστασίας ούτε λόγος. Παρέες μεγάλες, κοντινές αποστάσεις, αγκαλιές, συνωστισμός. Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγονται. Είναι δεδομένο ότι τα κρούσματα θα αυξήθηκαν κατά πολύ μόνο και μόνο από το χθεσινό βράδυ, το οποίο ήταν το τελευταίο που τα μαγαζιά έμειναν ανοιχτά.

Η χώρα μπαίνει σε καραντίνα και άδειασαν τα ράφια με τα ποτά. Βλέπετε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να προμηθευτούν αλκοόλ για να “βγει” το επόμενο διάστημα, που δεν θα μπορούν να διασκεδάζουν. Έστω και αργά πάντως, ο Τζόνσον αποφάσισε να συνταχθεί με τους υπόλοιπους, αν και άργησε πολύ να πάρει αυστηρά μέτρα και να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όσο για τους πολίτες, εκείνοι είχαν στο μυαλό τους το πώς θα διασκεδάζουν ένα τελευταίο βράδυ…

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα