Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί στη Βραζιλία
Αυξάνονται οι θάνατοι στη Βραζιλία AP

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, τα κρούσματα στη Βραζιλία ξεπέρασαν τις 100.000. Η κατάσταση στη χώρα χαρακτηρίζεται κρίσιμη σε πολλές πολιτείες.

Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε χθες Κυριακή το συμβολικό όριο των 100.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που ωστόσο πολλοί ειδικοί τονίζουν πως πιθανότατα είναι χονδροειδώς υποτιμημένα.

Η χώρα των 210 εκατομμυρίων πολιτών με διαστάσεις ηπείρου κατατάσσεται στην ένατη θέση παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο οποίος αυξήθηκε στα 101.147, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Όμως είναι έβδομη σε αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19, αφού ξεπέρασε τη Γερμανία, καταγράφοντας 275 νέους θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο και φθάνοντας τους 7.025.

Το βράδυ της Κυριακής, το περίφημο άγαλμα του Ιησού σωτήρα του Κορκοβάντου φωτίστηκε κατά τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση πως ο Χριστός φοράει μάσκα, κίνηση με σκοπό να ενθαρρυνθεί ο πληθυσμός να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας.

Πολλοί ειδικοί έχουν πει πως ο αριθμός των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πιθανόν είναι ως και 15 χαμηλότερος από τον πραγματικό, καθώς μόνο οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση υποβάλλονται σε εργαστηριακές εξετάσεις στη Βραζιλία.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη σε πολλές πολιτείες, με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού την ώρα που η κορύφωση της πανδημίας ακόμη αναμένεται στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν σταματά να υποβαθμίζει την πανδημία, κάνοντας λόγο για «γριπούλα», και να επικρίνει τα μέτρα περιορισμού που πήραν οι κυβερνήτες πρακτικά όλων των βραζιλιάνικων πολιτειών. Χθες, ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε χονδρικά κατά 5% και αυτός των θανάτων κατά περίπου 4%, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησής του, πήρε μέρος για άλλη μια φορά σε κινητοποίηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα