Κορονοϊός: Χιλιάδες Τούρκοι στο εξωτερικό προσπαθούν να επιστρέψουν

Κορονοϊός: Χιλιάδες Τούρκοι στο εξωτερικό προσπαθούν να επιστρέψουν
Άγκυρα. AP

Περισσότεροι από 3.000 τούρκοι πολίτες σε εννέα χώρες της Ευρώπης, προς τις οποίες η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις, ζητούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Πάνω από 3.000 τούρκοι πολίτες, που βρίσκονται σε εννέα χώρες της Ευρώπης προς τις οποίες η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις, λόγω κορονοϊου δήλωσαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους τούρκους πολίτες που βρίσκονταν στο εξωτερικό να δηλώσουν μέχρι σήμερα στις κατά τόπους τουρκικές διπλωματικές αρχές αν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία και είχε προειδοποιήσει ότι, μετά την άφιξή τους, θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε τρεις φοιτητικές εστίες στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, 3.614 τούρκοι πολίτες δήλωσαν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν και πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς με 34 πτήσεις μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα.

Οι εννέα Ευρωπαϊκές χώρες από όπου θα φτάσουν απόψε οι τούρκοι πολίτες στην Κωνσταντινούπολη είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία και το Βέλγιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα