Κόσοβο: Διαδήλωση διαμαρτυρίας Σέρβων για τον τραυματισμό δύο ομοεθνών τους από στρατιωτικό

Κόσοβο: Διαδήλωση διαμαρτυρίας Σέρβων για τον τραυματισμό δύο ομοεθνών τους από στρατιωτικό
Στρατιώτες στο Κόσοβο AP Photo/Bojan Slavkovic

Χιλιάδες Σέρβοι βρέθηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τον τραυματισμό δύο νεαρών ομοεθνών τους, ηλικίας 11 και 21 ετών, που τραυματίστηκαν από στρατιωτικό που άνοιξε πυρ εναντίον τους. Ο δράστης φέρεται να είχε εθνικιστικά κίνητρα.

Χιλιάδες Σέρβοι διαδήλωσαν σήμερα Κυριακή (8/1) στην πόλη Στέρπτσε στο νότιο Κόσοβο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό δύο νεαρών ομοεθνών τους από Αλβανό στρατιωτικό.

Την Παρασκευή (6/1), παραμονή Χριστουγέννων για τους ορθόδοξους Σέρβους, μέλος των ειδικών δυνάμεων του στρατού του Κοσόβου, αλβανικής καταγωγής, και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, άνοιξε πυρ από το αυτοκίνητό του και τραυμάτισε ένα παιδί 11 ετών και τον ξάδελφο του 21 ετών.

Τα θύματα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με τραύματα από βλήματα πυροβόλου όπλου στα άνω και κάτω άκρα, χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

Οι πυροβολισμοί φέρεται να είχαν εθνικιστικά κίνητρα με δεδομένο ότι ο δράστης γνώριζε ότι πρόκειται για Σέρβους αφού κρατούσαν έναν κλάδο βελανιδιάς, σύμβολο οικογενειακής ευημερίας, που παραδοσιακά οι Σέρβοι συνηθίζουν να φέρνουν στο σπίτι τους την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου ‘Αλμπιν Κούρτι καταδίκασε το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι πρόκειται για εκδήλωση της βίας και του τρόμου που ζουν καθημερινά οι Σέρβοι στο Κόσοβο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα