ΚΟΣΟΒΟ

Το Κόσοβο παρέλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού

Το Κόσοβο παρέλαβε την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού

Την πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού παρέλαβε το Κόσοβο. Πρώτα θα εμβολιαστούν τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και οι ηλικιωμένοι.

Βουλευτικές εκλογές στο Κόσοβο

Κόσοβο: Το αντιπολιτευόμενο κόμμα "Αυτοδιάθεση" κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές

Το ποσοστό που έλαβε το κίνημα "Αυτοδιάθεση" δεν του εξασφαλίζει αυτοδυναμία: θα χρειαστεί να συμμαχήσει με άλλο κόμμα ή να εξασφαλίσει την υποστήριξη μειονοτικών βουλευτών προκειμένου να μπορέσει να κυβερνήσει.

Φωτογραφία αρχείου

Βαλκάνια-κορονοϊός: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης γιατροί και νοσοκομεία

Ανεπαρκής αριθμός γιατρών και κλινών, οικονομική αδυναμία επιχορήγησης των πολιτών κατά το lockdown. Έτσι στοιχειοθετείται η δραματική εικόνα των Βαλκανίων, με γειτονικές χώρες όπως η Βόρεια Μακεδονία να είναι στις χειρότερες σε θνησιμότητα παγκοσμίως.

Ο Αλεξάνταρ Βούσιτς

Σερβία: Δήλωση αφοσίωσης στην ευρωπαϊκή διαδικασία διαλόγου για το Κόσοβο υπέγραψαν Βούτσιτς και Χότι

Κατά την επιστροφή τους από τις ΗΠΑ, οι ηγέτες της Σερβίας και του Κοσόβου "στάθμευσαν" στις Βρυξέλλες για να υπενθυμίσουν την αφοσίωσή τους στο διάλογο που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

ΕΕ: Προειδοποιήσεις στη Σερβία για την μεταφορά της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ

"Κάθε διπλωματικό διάβημα που θα έθετε υπό αμφισβήτηση την κοινή θέση της ΕΕ σχετικά με την Ιερουσαλήμ είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας και λύπης" δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούσιτς δεξιά

Κρύος ιδρώτας λούζει τον Βούσιτς όταν ο Τραμπ ανακοινώνει τη μετακίνηση της σερβικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Η κάμερα συλλαμβάνει τον Αλεξάνταρ Βούσιτς σε μία πολύ αμήχανη πολιτικά στιγμή στο Λευκό Οίκο. Σχεδόν πανικόβλητος ο Σέρβος πρόεδρος.

Χάσιμ Θάτσι

Έντονες αντιδράσεις στην Πρίστινα για τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά του προέδρου Θάτσι

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αβντουλάχ Χότι κάλεσε τον λαό να παραμείνει ήρεμος, επισημαίνοντας ότι κανένας δεν μπορεί να κριθεί ένοχος χωρίς να υπάρχει καταδίκη

Κορονοϊός: Έπεσε η κυβέρνηση του Κοσόβου

Κορονοϊός: Έπεσε η κυβέρνηση του Κοσόβου

Η Βουλή υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε εξαιτίας της απόφασης του πρωθυπουργού να καθαιρέσει τον υπουργό Εσωτερικών, επειδή υποστήριξε να κηρυχτεί στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου

Κόσοβο: Καθηγητής, αστυνομικός, δικηγόρος και γιατρός κατηγορούνται για τον βιασμό μιας έφηβης

Τραγική και τερατώδης ιστορία, που έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση εντός και εκτός κοινοβουλίου για τη θέση των γυναικών στην πολύ συντηρητική κοινωνία του Κοσόβου.

Κόσοβο αστυνομικές αρχές

Εκτονώνεται η ένταση στο βόρειο Κόσοβο: Στους 28 οι συλληφθέντες

Η μονάδα ROSU των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου ξεκίνησε σήμερα το πρωί επιχείρηση για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος με εντολή του γενικού εισαγγελέα της Πρίστινας. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν 28 άτομα , εκ των οποίων οι 19 αστυνομικοί.

Διαμαρτυρία στην Πρίστινα για την σύλληψη και έκδοση στην Τουρκία οπαδών του Γκιουλέν

"Πυρ και μανία" το Κόσοβο με τον Ερντογάν: "Δεν είμαστε υποτελείς κανενός"

Κρίση στις σχέσεις της Πρίστινας με την Άγκυρα μετά την σύλληψη με τη βοήθεια της ΜΙΤ και την έκδοση από το Κόσοβο έξι Τούρκων οπαδών του Γκιουλέν χωρίς να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία της χώρας