Κροατία: Σκύλος ζέστανε με το σώμα του τραυματισμένο ορειβάτη για 13 ώρες και του έσωσε τη ζωή

Κροατία: Σκύλος ζέστανε με το σώμα του τραυματισμένο ορειβάτη για 13 ώρες και του έσωσε τη ζωή
Ο σκύλος "σκέπασε" τον τραυματισμένο ορειβάτη και του έσωσε τη ζωή Κροατική Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης - Facebook

Ένα πολύ συγκινητικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Κροατία, όπου ένας σκύλος "σκέπασε" έναν τραυματισμένο ορειβάτη σε πλαγιά 150 μέτρων, κρατώντας τον ζωντανό.

Η Κροατική Ορεινή Υπηρεσία Διάσωσης, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή ότι μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης που οργάνωσε ολοκληρώθηκε το πρωί και ότι ένας τραυματίας ορειβάτης που γλίστρησε σε πλαγιά 150 μέτρων στην ψηλότερη κορυφή του όρους Velebit, διασώθηκε.

Στη δράση με την Κροατική Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης HGSS συμμετείχαν 27 διασώστες από το Gospić, το Zadar, το Split και την Istria, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug από τα κροατικά μέσα ενημέρωσης. Ο τραυματίας ορειβάτης βρισκόταν σε πολύ δυσπρόσιτο έδαφος και η επιχείρηση διήρκεσε σχεδόν εννέα ώρες.

Όπως γνωστοποίησαν ωστόσο οι διασώστες στο Facebook, ο σκύλος του άτυχου ορειβάτη γλίστρησε στην πλαγιά μαζί του, ωστόσο δεν τραυματίστηκε. Έτσι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο σκύλος κουλουριάστηκε δίπλα του, ζεσταίνοντάς τον με το σώμα του για 13 ώρες!

Η φιλία και η αγάπη μεταξύ ανθρώπου και σκύλου δεν γνωρίζουν σύνορα. Ο Νορθ πέρασε χωρίς τραυματισμούς, αλλά ο φίλος του, νεαρός ορειβάτης, δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Κουλουριάστηκε δίπλα του και τον ζέστανε με το κορμί του. Η πίστη του δεν τελείωσε με την άφιξη των διασωστών, ήταν ένας από εμάς που φρουρούσε τον άνθρωπο του για 13 ώρες. Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε όλοι να μάθουμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον”, έγραψαν οι διασώστες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα