Κύπρος: “Δεδομένο ότι θα βρεθούν νεκρές οι Ρωσίδες” – Τα στοιχεία που δείχνουν διπλό έγκλημα

Κύπρος: “Δεδομένο ότι θα βρεθούν νεκρές οι Ρωσίδες” – Τα στοιχεία που δείχνουν διπλό έγκλημα
Το εξοχικό όπου βρέθηκαν ίχνη αίματος Sigmalive.com

Διπλό φονικό "βλέπουν" οι Αρχές της Κύπρου, που συνεχίζουν να ανζητούν τις δύο Ρωσίδες που εξαφανίστηκαν. Τα ίχνη αίματος στο εξοχικό, η εμπλοκή δεύτερου Σύρου και τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δύο γυναικών από τη Ρωσία, 44 και 33 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από τις 17 Νοεμβρίου στην Κύπρο, ενώ στο επίκεντρο της Αστυνομίας βρίσκεται η δασώδης περιοχής στον Κάτω Αμίαντο και η εξοχική κατοικία στην οποία βρέθηκαν ίχνη αίματος.

Συγκεκριμένα, στο εξοχικό εντοπίστηκαν ίχνη αίματος το οποίο ταυτίστηκε με μια από τις εξαφανισμένες. Ειδκότερα, αίματα εντοπίστηκαν στη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο της εξοχικής κατοικίας καθώς και στον κάδο (χούφτα) εκσκαφέα. Αυτό οδήγησε την Αστυνομία να σχηματίσει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας με την εξαφάνιση των πτωμάτων με τη βοήθεια εκσκαφέα. Πάντως, είναι μέχρι στιγμής άγνωστο ποια από τις δύο ελλείπουσες ταυτίστηκε με τη μέθοδο του DNA, αφού διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα και έτσι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό θα γίνει με τη λήψη γενετικού υλικού από συγγενικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews.com, οι δύο Ρωσίδες είχαν πάει στο εν λόγω εξοχικό, καθώς είχαν κλείσει ραντεβού με τον 32χρονο Σύρο που τελεί υπό κράτηση, μέσα από διαδικτυακή αγγελία με αδρή αμοιβή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε το ποσό των 2.500 ευρώ για μια βδομάδα περίπου και θα συμμετείχε και δεύτερο πρόσωπο. Σύμφωνα με στοιχεία που διερευνώνται από την Αστυνομία, οι δύο Ρωσίδες πήγαν στο εξοχικό και έμειναν εκεί τρεις ημέρες, από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη. Στη συνέχεια ο 32χρονος ισχυρίζεται ότι τις μετέφερε στη Λάρνακα, όπου και διαμένουν.

Η χρήση της βίζας

Ένα στοιχείο που κρίνεται ότι βοηθά τις έρευνες των ανακριτών Αρχών είναι και το εξής: Η Αστυνομία έχει εντοπίσει από τις έρευνές της, τη χρήση της πιστωτικής κάρτας της μιας εκ των δύο γυναικών σε τρεις περιπτώσεις, την ίδια ημέρα που όπως αναφέρει ο 32χρονος έφυγαν από το εξοχικό. Δυο φορές χρησιμοποιήθηκε η βίζα σε πρατήρια βενζίνης για μικρά ποσά (20 ευρώ την κάθε φορά) και η τρίτη σε περίπτερο στη Λάρνακα. Ο 32χρονος ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι φεύγοντας από το εξοχικό στον Κάτω Αμίαντο, πήρε την πιστωτική κάρτα και την ταυτότητα της μιας Ρωσίδας. Μάλιστα βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τον δείχνουν να πηγαίνει στα βενζινάδικα και να βάζει καύσιμα.

Η κίνηση αυτή, δεν αποκλείεται από τους ανακριτές να σχετίζεται με την πρόθεση να φανεί ότι οι δύο αλλοδαπές έφυγαν όντως από το εξοχικό και επέστρεψαν στη Λάρνακα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής με στοιχεία. Επίσης, ενώ ο 32χρονος αναφέρει ότι αυτές γύρισαν στη Λάρνακα, από τις εξετάσεις που έγιναν φαίνεται ότι το στίγμα του τηλεφώνου της μιας εντοπίζεται για τελευταία φορά σε περιοχή έξω από τη Λεμεσό.

Δεύτερος Σύρος

Ο 32χρονος ήταν καλός γνώστης της περιοχής, αφού εκτελούσε κατασκευαστικές εργασίες στην υπό ανέγερση εξοχική κατοικία στην τοποθεσία “Κάρδαμα” του Αμιάντου και είχε πρόσβαση σ’ αυτήν χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη της, ο οποίος διαμένει στη Λευκωσία. Ο 32χρονος στην ανάκριση έχει αναφέρει το όνομα και 23χρονου ομοεθνή του που ενδεχομένως να γνωρίζει κάτι σχετικό με τις δύο γυναίκες. Γι’ αυτό και το ΤΑΕ Λάρνακας προχώρησε χθες στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του, προκειμένου να ανακριθεί για την υπόθεση.

Βίντεο από το εξοχικό

Οι Αρχές επεξεργάζονται και βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί μια από τις δύο εξαφανισμένες γυναίκες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δείχνει τον 32χρονο ύποπτο να κάθεται στον καναπέ της εξοχικής κατοικίας μαζί με μια από τις δύο κοπέλες. Γι’ αυτό και η Αστυνομία θεωρεί δεδομένη την παρουσία των δύο γυναικών στο υπό ανέγερση εξοχικό κατά τον επίμαχο χρόνο που αναφέρθηκε η εξαφάνιση τους.

Δεδομένο ότι θα βρεθούν νεκρές οι Ρωσίδες”

Δεδομένο θεωρεί ότι οι δύο γυναίκες θα βρεθούν νεκρές ο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου δρ. Ανδρέας Καπαρδής.

Σύμφωνα με το Sigmalive.com, μιλώντας στην εκπομπή “Μεσημέρι και Κάτι”, για την υπόθεση εξαφάνισης των δύο γυναικών που εξελίσσεται σε θρίλερ, ο δρ Καπαρδής είπε πως το πιθανότερο σενάριο είναι οι δύο γυναίκες να είναι νεκρές, αφού όλα τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά οδηγούν σε στυγερό έγκλημα. Σημείωσε πως πρόκειται για γυναίκες που μάλλον ήταν ευάλωτες και ανήκαν σε ομάδες όπως τις αποκαλούν οι εγκληματολόγοι, υψηλού κινδύνου.

Όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη ανέφερε πως μπορεί να είναι πολλά, όπως για παράδειγμα να υπήρξε φιλονικία μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην εξοχική κατοικία ή ακόμη μπορεί να καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Αυτό που παραμένει άλυτο στην υπόθεση, σύμφωνα με τον δρ Καπαρδή είναι το πώς οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στη συγκεκριμένη οικία και πως μεταφέρθηκαν εκεί ενώ τελικό συμπέρασμα για το έγκλημα θα υπάρξει όταν δεθούν οι επιστημονικές εξετάσεις με σκηνή ή εάν “σπάσει” και ομολογήσει ο ύποπτος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα