Κύπρος: Εντός Ιουνίου η δεύτερη γεώτρηση της Noble στο οικόπεδο 12

Κύπρος: Εντός Ιουνίου η δεύτερη γεώτρηση της Noble στο οικόπεδο 12

Μέσα στον Ιούνιο αρχίζει η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση της Νoble στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ

Εντός του Ιουνίου αρχίζει οριστικά η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση της αμερικανική εταιρείας Νoble στο τεμάχιο 12 ''Αφροδίτη'' της κυπριακής ΑΟΖ και μέσα στο φθινόπωρο θα είναι γνωστές οι ακριβείς ποσότητες υδρογονανθράκων, που υπάρχουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΚΡΕΤΥΚ), Σόλων Κασίνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στο λιμάνι της Λεμεσού γίνονται ήδη οι αναγκαίες προετοιμασίες.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Κασίνης, είπε ότι έως το τέλος του χρόνου με αρχές του 2014, η Κύπρος θα μπορούσε να προδεσμεύσει κάποιες πωλήσεις και να αποκομίζει έσοδα.

Για το τερματικό υγροποίησης, σημείωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αρχικός σχεδιασμός.

Επίσης, είπε ότι κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών και Εμπορίου, Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης θα εξετάσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και ισραηλινού φυσικού αερίου.

Ο κύριος Κασίνης ανέφερε ότι αναμένεται πως κατά τις επαφές των δύο υπουργών θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι συμφωνίες θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ τον Μάιο, ενώ τόνισε ότι ανάλογες επισκέψεις θα γίνουν και στον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταβούτογλου: Εάν δεν μοιραστεί το φυσικό αέριο να διχοτομηθεί η Κύπρος

Η Κύπρος ''κάθεται'' πάνω σε 2 τρισ. ευρώ φυσικού αερίου

Κύπρος: H Τρόικα θέλει να βάλει χέρι στο Φυσικό αέριο

SHARE:

24Media Network