Κύπρος: Στα μαλακά 31χρονος που κακοποιούσε τρεις ανήλικες αδερφές-Μόλις πέντε έτη η ποινή του

Κύπρος: Στα μαλακά 31χρονος που κακοποιούσε τρεις ανήλικες αδερφές-Μόλις πέντε έτη η ποινή του
Παιδική κακοποίηση SHUTTERSTOCK

Ενας 31χρονος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανήλικων κοριτσιών αλλά η ποινή του είναι μόλις για πέντε χρόνια.

Στη φυλακή αλλά μόλις για πέντε χρόνια θα παραμείνει, μετά από απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, άντρας ηλικίας 31 ετών, ο οποίος παραδέχθηκε ότι για τρία συναπτά έτη κακοποιούσε σεξουαλικά και σωματικά τις τρεις ανήλικες κόρες της συζύγου του από τον πρώτο της γάμο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κάποια από τα αδικήματα διαπράττονταν με την ανοχή της μητέρας, στην οποία οι ανήλικες προσπάθησαν να μιλήσουν, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης και όπως μεταδίδει ο “Φιλελεύθερος” της Κύπρου, οι γονείς των κοριτσιών χώρισαν το 2013 και τα παιδιά διέμεναν με τη μητέρα τους. Σε μεταγενέστερο στάδιο η μητέρα των ανήλικων κοριτσιών γνώρισε τον κατηγορούμενο και αφού δημιούργησε μαζί του δεσμό, αυτός το 2017 μετακόμισε στην οικία της οπόταν και άρχισαν οι παρενοχλήσεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 όταν το μεγαλύτερο από τα θύματα αποκάλυψε σε καθηγήτριά της ότι δέχεται σωματική βία από τη μητέρα της, αλλά και από τον κατηγορούμενο συμβίο της μητέρας της. Επιπλέον, η ανήλικη ανέφερε ότι είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον κατηγορούμενο και ότι προσπάθησε να μιλήσει στη μητέρα της για τα όσα συνέβαιναν, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κακοποιητική συμπεριφορά του κατηγορούμενου προς την ανήλικη ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2017 όταν αυτή ήταν 10 ετών και τερματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, όταν έγινε η καταγγελία και αφού η ανήλικη ήταν πλέον 13 ετών.

Στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης λήφθηκαν οπτικογραφημένες καταθέσεις και από τα άλλα δύο ανήλικα κορίτσια, από το περιεχόμενο των οποίων προέκυψε ότι και αυτές ήταν θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς του κατηγορούμενου. Συγκεκριμένα, το δεύτερο κορίτσι ήταν θύμα σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης από τον κατηγορούμενο από την ηλικία των 11 ετών μέχρι και την ηλικία των 14 ετών, ενώ το τρίτο κορίτσι ήταν θύμα σωματικής βίας.

Οι ανήλικες παραπέμφθηκαν για ψυχολογική αξιολόγηση από κλινικούς ψυχολόγους του Σπιτιού του Παιδιού. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις, τα δύο παιδιά που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα και ψυχικά ενοχλήματα και έγινε σύσταση για ατομική θεραπεία τους με ψυχολόγο. Το τρίτο παιδί εμφάνισε ψυχοσυναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες που πιθανόν να συνδέονταν με τα περιστατικά ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης που έχει βιώσει.

Κατά την επιβολή ποινής το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τόνισε καταρχήν τη σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από τη φύση τους όσο και από την ποινή που προβλέπεται από τον Νόμο. Επεσήμανε περαιτέρω πως το γεγονός ότι τέτοιου είδους αδικήματα στρέφονται κατά των ηθών, αλλά προσβάλλουν παράλληλα και καταρρακώνουν την προσωπικότητα των θυμάτων, καθιστούν τούτα εξαιρετικής σοβαρότητας.

Σημειώνεται ότι το Κακουργιοδικείο αφού εξέτασε τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, διαπίστωσε πως αυτή εντάσσεται στην κατηγορία της επαφής διά του αγγίγματος στο σώμα του θύματος, χωρίς να υπάρχει επαφή σε γυμνό σημείο. Παρόλα αυτά, βαρύνουσα σημασία δόθηκε στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε τις δύο ανήλικες παραπονούμενες, ούτε ήλεγξε τις γενετήσιες επιθυμίες του, κακοποιώντας αυτές σεξουαλικά σε δέκα διαδοχικές ημερομηνίες.

Η επαναλαμβανόμενη αυτή έκνομη συμπεριφορά του, η οποία διήρκησε για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα (από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020) και σε περίοδο που τα θύματα είχαν ηλικία μικρότερη των 13 ετών αποτελεί στοιχείο που προσδίδει ιδιαίτερη σοβαρότητα στην παρούσα υπόθεση, σημειώνει το Κακουργιοδικείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα