Κύπρος: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

Κύπρος: Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού
Κύπρος AP

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία και στην Κύπρο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών.

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε την Παρασκευή η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1.850 εργαστηριακών διαγνώσεων σύμφωνα με sigmalive.com.

Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι από ιδιωτική πρωτοβουλία εντοπίστηκε ένα άτομο, το οποίο επέστρεψε από Ελλάδα και υποβλήθηκε ιδιωτικά σε εργαστηριακή εξέταση, ενώ από το πρόγραμμα 10.000 εργαζομένων εντοπίστηκε μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, που ήρθε στις 25/7 στην Κύπρο με αρνητικό τεστ.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε την εξέταση πριν πιάσει δουλειά σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Επαρχία Αμμοχώστου, μετά από αίτημα του εργοδότη της.

Εξάλλου, εντοπίστηκαν άλλα δύο άτομα που είχαν συμπτώματα και παραπέμφθηκαν από τον Προσωπικό τους Ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, καθώς επίσης ένα άτομο που ήρθε στην Κύπρο από Βηρυτό.

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης εντοπίστηκαν 9 κρούσματα, τα οποία είχαν επαφή με άτομο που διαγνώστηκε στις 28/7 και συγκεκριμένα Ουκρανή, που διαμένει στη Λεμεσό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα