Κύπρος: Σάλος με χυδαία ρατσιστική επίθεση γυναικών εναντίον Ρωσίδας - Τι λέει το θύμα

Στιγμιότυπα από το επίμαχο βίντεο
Στιγμιότυπα από το επίμαχο βίντεο YOUTUBE

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τρεις Κύπριες να επιτίθενται φραστικά με αισχρές βρισιές και απειλές σε γυναίκα από Ρωσία μπροστά, μάλιστα, από ανήλικο παιδί. Τι ισχυρίζεται η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση και τι αναφέρει για το περιστατικό.

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο από το πρωί της Κυριακής, με βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και που παρουσιάζει τρεις Ελληνοκύπριες να επιτίθενται λεκτικά και σωματικά σε Ρωσίδα.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα «Πολίτης», το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στη Λάρνακα.

ADVERTISING

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ομάδα γυναικών επιτέθηκε φραστικά με αισχρές βρισιές και απειλές σε γυναίκα από Ρωσία μπροστά μάλιστα από ανήλικο παιδί.

Μάλιστα σε κάποια στιγμή, μια από τις Ελληνοκύπριες επιχειρεί να χτυπήσει τη γυναίκα που κινηματογραφεί το γεγονός, ενώ την φτύνει στο πρόσωπο.

Η αλλοδαπή γυναίκα ισχυρίζεται πως οι Κύπριες χτύπησαν ένα αυτοκίνητο σε πάρκινγκ στη Λάρνακα και πως προσπάθησε να τις σταματήσει, γιατί θα έφευγαν από το σημείο.

Τι ανέφερε το θύμα για το περιστατικό

Η γυναίκα ρωσικής καταγωγής που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση ονομάζεται Σβετλάνα Ζαίτσεβα, κατάγεται από την Αγία Πετρούπολη και ζει μόνιμα στη Λεμεσό τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ είναι μητέρα τριών παιδιών.

Όπως είπε στον «Πολίτη», το βράδυ του Σαββάτου γύρω στις 20:30 το βράδυ είχε πάει στη Λάρνακα για να αφήσει ένα κλειδί στο σπίτι κάποιας φίλης της. Επειδή δεν είχε ξαναπάει αναζήτησε την διεύθυνση με GPS.

Τυχαία βρέθηκε στο πάρκινγκ και είδε ένα κόκκινο αυτοκίνητο να χτυπάει ένα άσπρο. Η οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα και όταν δεν είδε κάποιον να αντιδρά συνέχισε την πορεία της προς την έξοδο του πάρκινγκ.

"Αντέδρασα αυθόρμητα"

Η Σβετλάνα ανέφερε στον «Πολίτη» ότι έψαχνε τη διεύθυνση και το GPS και κρατούσε το κινητό τηλέφωνο στο χέρι της. Προσπάθησε με νοήματα να σταματήσει το κόκκινο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα έβγαζε φωτογραφίες από το συμβάν για να επιβεβαιωθεί η ζημιά.

Από το κόκκινο αυτοκίνητο κατέβηκαν τρεις γυναίκες και ένα παιδί. Την ρώτησαν αν είναι δικό της το αυτοκίνητο και όταν η Σβετλάνα απάντησε όχι, τότε άρχισε η επίθεση εναντίον της με απειλές να σβήσει τις φωτογραφίες από το κινητό της.

Ασύλληπτη χυδαιότητα

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες άρχισαν να βρίζουν την Σβετλάνα Ζαίτσεβα με απίστευτα χυδαίες εκφράσεις, ενώ μία εξ αυτών επιχείρησε να την χτυπήσει.

"Αυτά που φαίνονται στο βίντεο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έκαναν και μου είπαν", ανέφερε στον «Πολίτη».

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες την απειλούσαν δείχνοντας ότι θα την δείρουν, ενώ σε κάποια στιγμή η μία γυναίκα την πλησίασε και την έφτυσε στο πρόσωπο.

Σε ΑΜΕΑ το χτυπημένο αμάξι

Η Σβετλάνα πληροφορήθηκε ότι το αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από το όχημα των γυναικών ανήκει σε άτομο με ειδικές ανάγκες (κωφάλαλο).

Την ώρα του επεισοδίου εμφανίστηκε ο φρουρός του χώρου στάθμευσης και δεν επέτρεψε στις τρεις γυναίκες να φύγουν ενώ κάλεσε και την αστυνομία και ανέμενε και τον ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος. Η Σβετλάνα αποχώρησε γιατί είχε αφήσει μόνα τα παιδιά της. Σήμερα κλήθηκε από την αστυνομία να δώσει κατάθεση.

Όπως είπε στον «Πολίτη» ένιωσε την ανάγκη να σταματήσει το όχημα των γυναικών γιατί ήταν κρίμα να προκαλέσουν ζημιά και να μην αναλάβουν την ευθύνη τους. Ωστόσο, δεν περίμενε να δεχθεί τέτοια ρατσιστική επίθεση και αυτός ήταν ο λόγος που δημοσιοποίησε το βίντεο.

Η Σβετλάνα Ζαίτσεβα ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο youtube και σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης. Δεν αναπαράγεται λόγω των αισχρών εκφράσεων και βωμολοχιών.

Πηγή: 

Πολίτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network