Κύπρος: Υποψήφιος πρόεδρος ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης

default image

Ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης εξήγγειλε σήμερα την υποψηφιότητα του για την προεδρία της κυπριακής Δημοκρατίας

Ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης εξήγγειλε σήμερα την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου, 2008. Ο κ. Ματσάκης δήλωσε ότι η απόφασή του για διεκδίκηση της προεδρίας είναι οριστική και τελεσίδικη.

Μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, ο κ. Ματσάκης ανέφερε ότι στοχεύει στην αναβάθμιση του πολιτικού λόγου και στο σπάσιμο του κομματικού κατεστημένου.

«Στόχος της υποψηφιότητας μου δεν είναι να πληγεί η υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου», είπε ο κ. Ματσάκης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι απογοητεύτηκε από τη στάση του προέδρου Παπαδόπουλου, τον οποίο αρχικά είχε στηρίξει.

Ο κ. Ματσάκης είπε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να αλλάξει την απόφαση του, τόσο από το Προεδρικό – μέσω τρίτων – όσο και από το Δημοκρατικό Κόμμα. Αναφερόμενος στο Κυπριακό πρόβλημα, είπε ότι απορρίπτει τη διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία και ότι θα καταβάλει προσπάθειες για ενιαίο κράτος.

Είπε επίσης ότι σε περίπτωση κατά την οποία το ενιαίο κράτος δεν γίνει αποδεκτό από την τουρκική πλευρά, θα είναι προτιμότερη η λύση των δύο κρατών, παρά η διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία, όπως προνοούσε το Σχέδιο Ανάν. Η θέση αυτή του κ. Ματσάκη, όταν προβλήθηκε αρχικά πριν από μερικούς μήνες, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα.

Η υποψηφιότητα του κ. Ματσάκη είναι η πέμπτη που έχει εξαγγελθεί επίσημα, ενώ λειτουργοί της υπηρεσίας εκλογών δήλωσαν ότι, από το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί και από άλλα άτομα, κρίνεται ότι ο τελικός αριθμός των υποψηφίων είναι δυνατό να φθάσει στους δέκα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα