Λάρι Έλισον: "Ο Στιβ Τζομπς ήταν ο Πικάσο μας"

Λάρι Έλισον: "Ο Στιβ Τζομπς ήταν ο Πικάσο μας"

Ο Λάρι Έλισον εξήγησε γιατί ο Στιβ Τζομπς είναι αναντικατάστατος. Δείτε τι δήλωσε

Ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής του κολοσσού λογισμικών Oracle Λάρι Ελισον εξήρε το έργο του αείμνηστου Στιβ Τζομπς, του ιστορικού και "αναντικατάστατου" διευθύνοντα συμβούλου της Apple, του οποίου ο διάδοχος Τιμ Κουκ πρόσφατα ζήτησε συγνώμη για ένα στρατηγικής σημασίας λάθος στο iPhone 5.

Όταν ρωτήθηκε την Τρίτη από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC για το μέλλον της Apple χωρίς τον Στιβ Τζομπς που πέθανε πέρυσι, ο Ελισον απάντησε: "Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για την εταιρία αυτή και για τον Τιμ Κουκ αλλά θα το επαναλάβω, ο Στιβ είναι αναντικατάστατος".

"Όλοι χάσαμε κάτι. Ήταν ο δικός μας Εντισον, ήταν ο Πικάσο μας. Δεν υπάρχει κανείς σαν αυτόν. Η Apple θα συνεχίσει να ευημερεί αλλά όχι όπως όταν ο Στιβ ήταν εκεί", πρόσθεσε.

Ο όμιλος Apple δέχθηκε πρόσφατα έντονες επικρίσεις γιατί επέβαλε στην τελευταία έκδοση του λογισμικού της iOS6 που είναι προεγκατεστημένη στα κινητά τηλέφωνα iPhone 5, μια δική του εφαρμογή χαρτών η οποία είχε τελειοποιηθεί, αντικαθιστώντας την πολύ δημοφιλή υπηρεσία της Google (Google Maps).

Οι πελάτες της εντόπισαν στην εφαρμογή αυτή πολλά λάθη όπως δρόμους και πόλεις που εξαφανίστηκαν ή τοποθετήθηκαν σε άλλα σημεία.

Αρκετοί αναλυτές διέκριναν εκεί ένα χοντρό λάθος και η θύελλα των αντιδράσεων ώθησε τον Τιμ Κουκ να ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τους πελάτες της Apple την Παρασκευή, προτείνοντάς τους ακόμη και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές των ανταγωνιστικών εταιριών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όταν ο Στιβ Τζομπς έγινε... πρόεδρος των ΗΠΑ

Κούκλα Στιβ Τζομπς, κυνηγώντας το κέρδος

Πέθανε ο Στιβ Τζομπς

Η ζωή και το έργο του Στιβ Τζομπς

SHARE:

24Media Network